Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elly01 om 08:04
_
Elly01 Online

Door S.postma om 08:02
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tteun om 08:01
_
Tteun Online

Door Annelies1 om 08:00
_
Annelies1 Online

Door S.postma om 08:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Loezie om 07:58
_
Loezie Online

Door ReneW om 07:54
_
ReneW Online

Door S.postma om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Kiptajine met sinaasappel en koriander



Zoals bekend kan je met kip zoveel verschillende kanten uit.
Neem bijvoorbeeld nu eens deze smakelijke kiptajine met sinaasappel...

Dit heb je nodig:

1 grote kip of 1 kilo kippenpoten;
2 tenen knoflook;
een paar draadjes saffraan;
1 grote ui;
3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
15 cl. zonnenbloemolie;
50 gram roomboter;
1/2 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak;
40 cl. versgeperste sinaasappelsap.

Zo maak je het:

Schil de ui en hak die fijn.
Snijd de kip in vier stukken of gebruik de kippenpoten.
Vermeng in een kommetje de draadjes saffraan, 1 eetlepel gehakte verse koriander, de fijngehakte
knoflooktenen en wat zout.
Vermeng dat alles met 10 cl. zonnenbloemolie.
Neem wat van dat mengsel en besmeer met je handen de stukken kip er mee.

Doe de gekruide stukken kip in een pan en vermeng ze met de fijngehakte ui, de rest van de fijngehakte verse koriander, de rest van de zonnenbloemolie, de zwarte peper, de kurkuma , het gemberpoeder, de roomboter, het restant van het kommetje met saffraan en zout naar smaak.

Verhit de pan en laat alles 15 minuten zachtjes en al omscheppend stoven.

Voeg er het sinaasappelsap aan toe, roer alles goed om, breng aan de kook en zet het gas dan laag.
Deksel op de pan en laat ongeveer 40 minuten zachtjes stoven.

Schep de stukken kip op een mooie schaal en schep de saus er over- en omheen.
Versier met wat blaadjes verse koriander en schijfjes sinaasappel.

Dien op met warm Marokkaans brood en lekkere salades.





Geplaatst op 28 mei 2010 00:06 en 12391 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jeannest  
14 jun 2010 12:41
Smul smul dit sla ik op heerlijk .Je recepten zijn geweldig Groetjes jeanne

Amber  
15 jun 2010 12:46
Dank je wel Jeanne......en eet smakelijk.
groetjes,
AMBER
_





_
Gast  30 dec 2010 13:22
Ik heb deze gisteren gemaakt en hij was heerlijk! Ik gebruikte 4 poten, dat paste precies in de tajine. Bij mij werd de saus alleen niet zo dik, dus ik heb hem maar even gebonden
Groet,
Jannet

Amber  
31 dec 2010 00:07
Hallo Jannet,

Fijn dat je dit recept hebt gemaakt en dat het je goed beviel.
Binden van de bouillon kan wel, maar de bouillon inkoken kan ook.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  13 dec 2011 00:30
Heerlijk gerecht!

Gast  05 mei 2012 19:27
Super gerecht, al een paar keer geserveerd...ook lekker met bulgur...kippepoten kan maar kipfilet kan ook prima
_





_
Gast  10 jun 2012 18:37
hoi Amber,

hoe zie je dat je kip gaar is ?

Amber  
10 jun 2012 19:42
Wanneer je met een vork of met je vingers het kippenvlees gemakkelijk van de botjes kunt afhalen.
_





_
Gast  10 jun 2012 23:08
Dankje

Gast  24 jun 2012 18:28
ik ben mijn recept kwijt geraakt om zelf rash al hanout te maken, kun je me dit geven?
m.vr.gr., mari :grin:
_





_
Amber  
25 jun 2012 13:25
Hallo Mari,

Als je algemene vragen hebt dan kan je die stellen in mijn gastenboek.
Kijk daarvoor bovenaan deze pagina en klik op "gastenboek".

In antwoord op jouw vraag:
Informatie over produkten en allerlei handige weetjes vind je in het categoriënoverzicht hier links op de pagina bij de categorie
"informatie".
Daar staat ook het recept voor ras el hanout:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=25717&RAS-EL-HANOUT-Marokkaans-kruidenmengsel

Gast  13 okt 2014 18:44
hmm, wat was dit lekker! Ik waande me weer even in Marrakech! Wel heb ik aan het recept wat limoenrasp en limoensap toegevoegd, een aanrader. Als de kip gaar is, eruit halen en afdekken en dan de saus verder laten inkoken. Smullen maar!
_





_
Amber  
13 okt 2014 23:32
Lekker....bedankt voor je tip!