Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joke om 07:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Cathje om 07:43
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door joke om 07:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Zinaida om 07:43
_
Zinaida Online

Door Rosalina42 om 07:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door moontje om 07:41
_
Moontje Online

Door annette49 om 07:41
_
Annette49 Online

Door joke om 07:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Basboussa (griesmeelcake) met rozijnen, kaneel en caramel


Basboussa(griesmeelcake)met kaneel, rozijnen en caramel

Basboussarecepten staan er al op mijn weblog, maar er bestaan meerdere bereidingswijzen, waarvan dit er één is.
Dit maal variëer ik de cake met rozijnen, kaneel en caramel.

Dit heb je nodig:

1 liter melk;
100 gram suiker;
120 fijn griesmeel;
1 koffielepel kaneelpoeder;
een handjevol rozijnen;
3 eieren.

voor de caramel:
80 gram suiker;
2 eetlepels water.

Zo maak je het:

Begin met het maken van de caramel:
Vermeng in een pannetje de suiker en het water.
Breng langzaam aan de kook en laat zachtjes koken tot de caramel lichtbruin wordt.
Haal het pannetje dan van het vuur en giet de caramel op de bodem van een ronde bakvorm (of
tulbandvorm zoals op de foto).

Verhit in een ander pannetje de melk met de suiker en de kaneelpoeder.
Voeg er al roerende het griesmeel en het handjevol rozijnen aan toe.
Zet het gas laag en laat al roerend ongeveer 6 minuten zachtjes koken.

Klop de eieren los in een kommetje, haal het pannetje met de melk/griesmeel van het gas en giet daar al roerend de losgeklopte eieren bij.
Klop alles met een garde goed door elkaar.
Giet de massa dan op de caramel in de bakvorm c.q. tulbandvorm.

Laat de basboussa ongeveer 30 minuten bakken in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Haal dan uit de oven en laat 5 minuten rusten.
Stort de basboussa dan op een presenteerschaal.
Laat helemaal afkoelen en zet minimaal 3 uur (maar beter nog een hele nacht) in de koelkast.

N.B.
Houd je niet van rozijnen of van kaneel dan kan je ze weglaten uit het recept.





Geplaatst op 07 juni 2010 22:20 en 16083 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 aug 2010 23:05
ik vindt uw site super leuk,ik heb er veel van geleerd.hartelijk dank.
vr.gr.Rajaa

Gast  18 aug 2010 19:04
Ik heb exact het recept gevolgd maar na 5 minuten rusten heb ik de basboussa gestort op een schaal maar de boel flatste helemaal in elkaar. Het was gewoon pap... Ja lekker was het wel
_





_
Gast  09 nov 2010 21:02
dit lijkt erg veel op een flan. is het ook zo drillerig als een flan na het bakken?

Amber  
09 nov 2010 23:11
Het is idd. eerder een flan dan een cake......
Wil je een meer cake-achtige basboussa, probeer dan één van de andere basboussa recepten op dit weblog,

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  03 dec 2010 14:19
hallo
leuke site ik bezoek deze site vaak en probeer veel uit.
dank je

Amber  
03 dec 2010 23:41
Graag gedaan hoor en veel plezier op mijn weblog.
Tot ziens..... :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  16 feb 2011 19:30
heb je ook andere soort koekjes

Amber  
17 feb 2011 14:40
Natúúrlijk heb ik die, klik maar eens in de linkerkolom bij `categorieèn overzicht` en dan op `koekjes, gebak en bonbons` en dan vind je meer dan tweehonderd koekjesrecepten.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  07 jul 2011 17:36
U heeft een heel leuke site

Ik ben aan het kijken en veel dingen geleerd bij sommige recept verander ik in mijn eigen versie.

ik wil meer leren over hartige hapjes

griesmeelcake met rozijen,kaneel en caramel lijk me heel lekker. dankje wel voor de recept.

Gast  05 nov 2011 15:07
is dat u naam

_





_
Amber  
06 nov 2011 13:55
Wat bedoel je? De naam AMBER?
Nee, dat is niet mijn echte naam, maar de naam die ik gebruik op het internet; mijn nickname dus....Hoezo?

Gast  13 jan 2013 16:12
Heerlijk echt goed! :grin:
_