Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 13:00
_
Shyne Online

Door ramapi om 13:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door joke om 12:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door dagmar57 om 12:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 12:58
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door ramapi om 12:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door mp57 om 12:57
_
Mp57 Online

Door ramapi om 12:57
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Feqqas met walnoten en amandelen


feqqas met walnoten en amandelen

Feqqas zijn die geliefde en in Marokko veelgegeten biscuitjes die in heel veel verschillende variaties worden gemaakt.
Hieronder vind je een variatie met walnoten en amandelen, mmmmmmmmmm

Dit heb je nodig:

200 gram bloem;
80 gram suiker;
1 groot ei;
50 gram grofgehakte walnoten;
50 gram amandelschilfers;
1 zakje vanillesuiker;
1/2 koffielepeltje bakpoeder.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermeng in een grote kom het ei met de suiker en de vanillesuiker tot een romige massa.
Roer er de met het bakpoeder vermengde bloem doorheen en dan beetje bij beetje de grofgehakte walnoten en de amandelschilfers.
Kneed tot een bal en leg die bal op een met wat bloem bestoven werkvlak.
Rol de bal deeg zodanig dat je een lange "worst" krijgt.(zie de foto).

Leg de "deegworst" op een met bakpapier bedekte bakplaat, zet die in de oven en laat ongeveer 20 minuten bakken.
Haal dan uit de oven en laat ongeveer 15 minuten afkoelen.
Snijd de "worst" vervolgens met een scherp mes in plakken van ongeveer 2 cm dik.(zie foto)
Leg de feqqas weer op een met bakpapier bedekte bakplaat laat 10 minuten bakken.
Draai de feqqas om en laat nog 5 minuten bakken.

Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze in een goed afgesloten koektrommel.










Geplaatst op 20 juni 2010 17:04 en 18931 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  23 aug 2010 10:18
hallo ik ben samira
ik heb het geprobeert en het is goed gelukt
mmmmm lekker koekejs

Gast  29 aug 2010 11:00
hoi
kan je me vertellen de tempratuur van de oven moet zijn
lekker en makelijk recept :grin:
_





_
Gast  29 aug 2010 11:02
o oeps
ik zie het ineens staan
sorry
bedankt voor t plaatsen van t recept
gr martine

Gast  07 sep 2010 17:58
Ze zin er zo droog uit ?? wrm Dan denk je niet meteen dat het lekker is een sneedje meel met amandelen ofso iets
_





_
Gast  08 sep 2010 16:38
Beste Amber,
Zeer veel dank voor alle heerlijke recepten. Ben vandaag direct begonnen :grin: . Het enige wat bij mij fout gaat is dat de Fekkas kapot gaat met snijden, voornl. die met rozijnen, mijn favoriet.
Heb jij misschien een idee waar dat aan ligt???
Groetjes, Fati

Amber  
09 sep 2010 17:57
V.w.b. het droog zijn van de feqqas; inderdaad, ze horen ietwat droog te zijn, daarom zijn het ook een soort "biscuitjes", lekker krokant dus.
En helemaal niet een "sneetje met amandelen of zoiets"......

V.w.b. het snijden van de feqqas en dat ze dan soms kapot gaan:
probeer ze te snijden met een zeer scherp mes; dat geeft het beste resultaat......

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  06 okt 2010 09:39
Hallo Fati,

Even over je feqqas met rozijnen: Ik had dit probleem ook nu snijd ik de rozijnen in kleine stukjes en nu gaan ze niet meer stuk bij het snijden. Ik zou zeggen probeer het en hoor het wel.

Groetjes Samira ElY

Gast  20 nov 2010 16:01
haha mij moeder hpudt van dese resept hahahah
_





_
Gast  20 nov 2010 16:03
dese koekjes zijn geweldig ik heb de beste koekjes van de bruiloft gemaakt

Gast  15 jun 2011 16:07
Lekker hoor deze fakas !!! :grin:


Ik heb er echt trek in
_





_
Amber  
18 jun 2011 16:00
Heel gauw maken dan maar, zou ik zeggen..... :grin:
Succes er mee,

groetjes,
AMBER

Gast  30 jun 2011 19:42
Beste Amber,

Ik heb de koekjes ook gemaakt, alleen is de buitenkant bij mij superhard geworden, (wellicht dat mijn kies daarom er volgende week uitgetrokken moet worden? ).
De binnenkant was weer wel gelukt? Zou ik het te lang in de oven hebben gelaten?

Gr. Bianca
_





_
Amber  
05 jul 2011 14:49
Misschien idd. te lang (of te heet) in de oven.

groetjes,
AMBER

Gast  28 aug 2011 14:27
hallo ik heb de koekjes gebrobeert,maar ze zijn heel hard geworden.ik heb het wel eens meer gemaakt,maar toen zat er boter in.is dat hier niet vergeten?
_





_
Gast  09 feb 2012 19:43
mmm lekker

Gast  15 okt 2012 11:53
hallo amber
de koekjes zijn niet zo goed gemaakt want de worst valt steeeds uitelkaar weet
je wat ik kan doen


gr.lina
_





_
Gast  19 okt 2012 13:57
hallo Amber, wat een lekker makkelijk recept is dit, en verrukkelijk. zonder lfqays heb ik het gemaakt. dank je