Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door SiebevanderBij om 20:05
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fraagis om 20:02
_
Fraagis Online

Door douwe om 20:02
_
Douwe Online

Door NicolaasP om 20:01
_
NicolaasP Online

Door IneMaartje om 20:00
_
IneMaartje Online

Door SiebevanderBij om 19:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door SiebevanderBij om 19:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sammie49 om 19:54
_
Sammie49 Online





_

Andere artikelen



Visbeignets


Visbeignets

Heerlijk, gezond en gemakkelijk te maken.....

Dit heb je nodig:

250 gram visfilets (kabeljauw, koolvis e.d.);
100 gram rijst;
1 kleine in stukken gesneden ui;
2 eieren;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 eetlepels bloem;
zout, peper, gemalen komijn en safraan naar smaak;
olie om te bakken.

Zo maak je het:

Laat de rijst 2 minuten blancheren in heet water en laat dan goed
uitlekken in een zeef.

Snijd de visfilets in stukken en doe ze in een keukenmachine.
Voeg er de uitgelekte rijst en de ui aan toe en maal fijn.
Doe het mengsel in een kom en vermeng dat goed met de eieren,
de specerijen, de gehakte peterselie en de bloem.

Verhit de olie in een pan en schep er bergjes van het vismengsel in.
Laat de beignets rondom goudbruin bakken.
Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Meteen opdienen.





Geplaatst op 26 augustus 2010 19:43 en 7529 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Hera  
26 aug 2010 20:36
Ziet er weer goed uit Amber.
Ik werd verrast door mijn lieve Marokkaanse buurvrouw, ik kreeg voor ieder een kom soep ( zij vertelde dat dit vaak tijdens de ramadan wordt gegeten), een soort mie-pannenkoekje ( althans zo zag het eruit) met hardgekookte eieren en een schaaltje koekjes en een schaaltje dadels/vijgen
Lekker!!!!!
Tussendoor doet zij dat wel eens en ik ben altijd zeer benieuwd, vindt het allemaal heerlijk!

Hollandse pot breng ik haar maar niet, maar geef kranten/tijdschriften etc. ;-)


Benenalie  
26 aug 2010 22:23
MMMM....lijkt me heerlijk Amber!
Ik ben dol op vis en.....buitenlandse gerechten!!
Ga dit zeker met de kleinkinderen eten
_





_
MHDE.1  
26 aug 2010 22:56
Lijkt me héérlijk ! :grin:
ga ik zeker eens proberen.
Dank je wel GR Marianne

Gast  16 sep 2010 19:54
Dat ziet er lekker uit, moet je de rijst dus niet eerst koken? Ik ga het zeker van de week eens proberen. Eerst maar als lunch gerechtje met de kinderen want pap en mam lusten het zeker wel!
Ik vind je site overigens heel erg leuk! Mijn marokaanse vriending brengt ons ook altijd allerlei lekkere hapjes en als je dan vraagt hoe ze die maakt... Ach, een beetje van dit en dat.. Ze weet alles precies, maar meet niets af! Dan probeer ik het thuis en mislukt het omdat ik niet precies meer weet hoeveel van de ingredienten ik moet gebruiken... Fijn dat het internet er is!
Groetjes uit drenthe, mama lieveheersbeestje.
_





_
Gast  08 dec 2011 08:15
"laat de rijhst 2 minuten blancheren" staat er in uw recept
bedoelt u gekookte rijst?

Amber  
09 dec 2011 22:48
Niet helemaal koken; wel 2 minuten laten blancheren in water dat nét aan de kook is en dan goed laten uitlekken.

_





_
Gast  16 feb 2012 14:34
Hallo, die visfilet, moet dat rauw zijn?

groetjes

en super site!

Amber  
17 feb 2012 14:35
Ja hoor, gewoon rauwe vis; die wordt vanzelf gaar als je de beignets gaat bakken.
Bedankt ook voor je compliment.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  09 feb 2013 22:50
Blijft de rijst niet hard?

Amber  
10 feb 2013 14:36
Nee...
_