Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door greet65 om 08:06
_
Greet65 Online

Door S.postma om 08:06
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Annelies1 om 08:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door elly01 om 08:04
_
Elly01 Online

Door S.postma om 08:02
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tteun om 08:01
_
Tteun Online

Door Annelies1 om 08:00
_
Annelies1 Online

Door S.postma om 08:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gegratineerde aubergine met tonijn


Gegratineerde aubergines met tonijn

Een lekker voor- of bijgerechtje dat snel klaar is.

Dit heb je nodig:

1 grote aubergine;
1 blikje tonijn naturel;
2 tomaten;
1 fijngehakte ui;
1 teen knoflook;
een bol mozzarella;
thijm;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aubergine en snijd in de lengte in tweeën.
Haal het binnenste eruit met behulp van een lepel.
Leg de uitgeholde aubergines in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
Maak intussen de vulling:
verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en fruit daarin al omscheppend de gehakte ui en de knoflook.
Doe daar het gehakte binnenste van de aubergine bij en de van vocht en pitjes ontdane en in kleine stukjes gesneden tomaten.
Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met wat thijm.
Vermeng alles goed met elkaar en laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de aubergine/tomatensaus.
Roer door elkaar.

Vul de twee auberginehelften met de vulling.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes en beleg de gevulde auberginehelften daarmee.
Plaats de gevulde aubergines enkele minuten onder een hete grill zodat de kaas smelt en een beetje goudbruin kleurt.
Dien op met een frisse salade en wat Marokkaans brood of stokbrood.





Geplaatst op 12 oktober 2010 19:39 en 9808 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
EenAquarelroos.1  
21 okt 2010 00:06
Dag Amber, je weblog ontdekt en daar zie ik heerlijke recepten staan.
Heb je ook een andere suggestie voor Tonijn, ik ben vegetariër en eet geen vlees en vis. Het kan natuurlijk ook zonder de tonijn maar misschien heb je nog een ideetje als vervanger. Mag ik je toevoegen bij vrienden want ik wil wel het één en ander gaan uit proberen, groetjes Roos.

Gast  21 okt 2010 14:32
Hoi Amber,

Dit gerecht ziet er HEERLIJK uit. Bovendien is het makkelijk en snel te bereiden.
Ik vraag me alleen af of ik de aubergine kan vervangen door courgette bijv.

Groetjes en alvast bedankt!
_





_
Amber  
21 okt 2010 15:07
@EenAquarelroos:
Welkom op mijn weblog; ik hoop dat je veel plezier zult beleven aan mijn rec epten.
V.w.b. een vervanging voor de tonijn in dit recept: ik denk dat je dan het beste meer van de overige ingrediënten kunt gebruiken om de tonijn te vervangen....

@Gast:
Ik denk dat je i.p.v. aubergine ook best wel courgette kunt gebruiken.
Ik zeg altijd dat elk recept slec hts een richtlijn is, een ideetje voor een smakelijk gerecht.
Het is juist leuk om ook zelf je eigen ideeën daarin te verwerken.

groetjes,
AMBER

Gast  22 okt 2010 15:35
Ben hier voor het eerst en zie zoveel leuke dingen dat ik vaker terug kom

@EenAquarelroos: als je de tonijn weg laat, zou ik het wat romiger maken met bijv. creme fraiche en de mozzarella vervangen door plakken Kerhem kaas. Dat maakt het gerecht dan wat pittiger

Arcus
_





_
Amber  
22 okt 2010 17:30
Hallo laatste "Gast":

Je bent van harte welkom en kom zo vaak terug als je maar wilt.
Ook bedankt voor je leuke advies aan EenAquarelroos....

groetjes,
AMBER

Gast  12 aug 2011 17:49
Hallo Amber,
Wat een heerlijke recepten zeg, je hebt er een fan bij! Ik heb gisteren het recept met aubergine uitgeprobeerd. Lekker, alleen de aubergine was wat taai en moeilijk te snijden/weg te kauwen. Ligt dat aan mijn kookkunsten, of heb ik de verkeerde aubergine gekocht?
Groet Alice
_





_
Amber  
13 aug 2011 00:19
Hallo Alice,

Misschien ligt het toch aan je aubergine; na het bakken in de oven moeten de auberginehelften zacht zijn maar nog stevig genoeg om ze zonder dat ze scheuren te vullen.

groetjes,
AMBER

Gast  21 mrt 2012 17:04
Ik maak een soortgelijk recept. Heb ik ergens gelezen, maar ik snijd de aubergines in 2 helften, snij het aan de pitjeskant in en kook ze eerst 8/10 minuten. Daarna haal ik de vulling eruit.
Ik bak deze op met knoflook, provencaalse kruiden, tomaten, citroen en tonijn in een koekenpan.
Hierna vul ik de aubergines en zet ze in de oven.
Het is altijd een succes! Ik zal eens jouw versie proberen.
_