Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door rikiek om 22:04
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door rikiek om 22:02
_
Rikiek Online

Door henny1944 om 22:01
_
Henny1944 Online

Door SiebevanderBij om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Tharisis om 22:00
_
Tharisis Online

Door S.postma om 21:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amandelgazellehoorntjes met sesam


amandelgazellehoorntjes met sesam

Lekker Marokkaans amandelkoekje omhuld met krokante sesamzaadjes.

Dit heb je nodig:

500 gram fijngemalen amandelen;
250 gram suiker;
50 ml. oranjebloesemwater;
30 gram zachte roomboter;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder.

Extra:
1 eiwit;
125 gram sesamzaadjes.

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 graden.

Vermeng alle ingrediënten tot een soepele amandelspijs en vorm daar rolletjes van 4-5 cm van.
Besmeer elk rolletje met een kwastje met losgeklopt eiwit en rol ze door de sesamzaadjes.
Vorm elk rolletje tot een gebogen hoorntje (zie foto 2).

Leg de hoorntjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de hoorntjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.





hoorntjes vormen van de rolletjes en plaatsen op een bakplaat



Geplaatst op 22 oktober 2010 18:35 en 8869 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  10 nov 2010 16:20
Hoi Amber moet ik de schil eraf halen of kan ik de amandelen zo malen. Vast bedankt Samira

Amber  
11 nov 2010 11:25
Hallo Samira,

Je kunt doen wat je wilt; als je witte amandelen neemt dan worden ze iets "fijner"...

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  15 nov 2010 09:47
Hoi Amber,

Wat heb je zelf gedaan met of zonder schil. Ik wil ze heel graag vandaag maken en wil niet dat het mislukt.

Dus als je hier zo snel mogelijk op wil reageren. Vast bedankt.

Samira

Amber  
15 nov 2010 11:23
Zonder....

_





_
Gast  15 nov 2010 12:01
Hoi Amber,

Bedankt voor het snelle reageren. :grin:

Ik ga ze vanavond maken en laat je weten wat ik ervan vond!

Maydana  
15 nov 2010 12:08
Wat een verademing dat ik je weblog heb gevonden. Zal zeker dagelijks een bezoek brengen en me weer laten inspireren door je lekkere recepten.

groetjes Maydana
_





_
Amber  
15 nov 2010 12:09
Hallo Maydana,
Hartelijk welkom op mijn weblog dan.....
Veel plezier met de recepten.

groetjes,
AMBER


Gast  27 aug 2011 15:20
Moeten de amandelen geroosterd/gebakken worden voor je ze maalt?
of kun je ze pellen en direct malen?
_





_
Amber  
29 aug 2011 21:22
Witte amandelen ( dus gepeld, geblancheerd en bruine schilletjes er af) gebruiken.

Gast  05 nov 2011 19:00
:grin:
_





_
Gast  20 nov 2011 19:09
oranjebloesemwater he? waar kun je dat vinden, marokkaanse winkel of gewoon supermarkt?

Amber  
24 nov 2011 23:24
In de Marokkaanse winkel.
_





_
Gast  10 dec 2011 20:42
ohh oke, heel erg bedanktt

Gast  24 apr 2012 16:28
Heerrrliijk.
Ik heb ze gemaakt (Echt supppeer).
Blijf so doorgaan amber..


Vriendelijke groeten.
_





_
Gast  09 jun 2012 11:32
Salam Amber,

Kan je ipv oranjebloesemwater ook rozenwater gebruiken???
Wil ze vandaag gaan maken InshaAllah...

Groetjes Farah

Amber  
09 jun 2012 18:21
Als jij dat lekker vindt dan mag het van mij....het geeft je koekjes dan wél een nogal uitgesproken rozensmaak......

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  15 jun 2012 18:55
Hoe blancheer je amandelen?

Amber  
17 jun 2012 16:34
Je brengt water aan de kook en strooit daar de bruine (dus nog met een velletje) amandelen in.
Dat houd je een paar minuten aan de kook en dan laten uitlekken in een zeef of vergiet,
Je kunt de bruine velletjes er dan gemakkelijk afpeuteren.
Persoonlijk vind ik het gemakkelijker om gewoon blanke amandelen te kopen; daar is het velletje al vanaf.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  08 aug 2012 15:19
Hallo wou even zeggen dat dit een leuk recept is. Het is dan ook zekker gelukt. En smaakt echt lekker. Mijn man die altijd iets heeft aan temerken vind dit ook echt lekker. :grin:

Amber  
09 aug 2012 11:53
Fijn dat jij en je man het lekker vinden.......veel plezier met dit recept en natuurlijk ook met de honderden andere recepten die op dit weblog staan.

groetjes.
AMBER
_





_
Gast  21 okt 2012 13:41
Hoi amber , heb een vraag ! Gaat er geen bloem hier in ?
Ga zo door meid xx

Gast  21 okt 2012 13:42
Hoi amber , heb een vraag ,!
Gaat hier geen meel in ?
Ga zo door meid xxx
_





_
Amber  
21 okt 2012 13:51
Nee, er gaat geen bloem in.....je maalt de amandelen zeer fijn met alle andere ingrediënten en dan krijg je amandelspijs.

groetjes,
AMBER

Gast  21 okt 2012 22:49
Dankje wel meid ! Ga het morgen insha allah proberen .
Ik laat je wel wetn of het gelukt is.x
_





_
Gast  26 okt 2012 12:33
salam amber

je koekjes zij hartstikke lekker manchalah
vandaag had ik ze nog ge maakt en er is niks meer over gebleven haahah omdat mij familie het lkekker en super vond (L)

Gast  13 dec 2012 20:33
hallo,

Kan je de gazellehoorntjes ook zonder sesamzaadjes bakken?

Groetjes Charifa
_





_
Amber  
14 dec 2012 15:55
Tja, in dit recept zijn de sesamzaadjes bedoeld als omhulsel; het staat een beetje raar om alleen de kale amandelspijs te serveren.
Kan je niet tegen sesamzaadjes omdat je het niet lekker vindt of omdat je allergisch bent, rol de horntjes dan door dik poedersuiker of zo.

groetjes,
AMBER

Amber  
14 dec 2012 15:57
p.s. en dan bedoel ik nádat ze gebakken zijn......
_





_
Gast  25 feb 2013 20:35
Kan ik ook kant en klare amandelspijs gebruiken? Of vraag ik nu iets heel vreemds?
Hoor graas snel een reactie, want ik wijze een deze dagen maken.
Alvast bedankt!!

Amber  
26 feb 2013 17:01
Bedoel je de amandelspijs uit de winkel van Dr. Oetker of zo?
Dat is toch een beetje anders en veel groffer; vaak zit er dan ook eiwit doorheen.
Misschien als je de kant en klare amandelspijs wat fijner maalt en er ook een beetje oranjebloesemwater naar eigen smaak doorheen doen.....
_