Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 10:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door luciaT om 10:08
_
LuciaT Online

Door wimmie44 om 10:08
_
Wimmie44 Online

Door AnneY om 10:08
_
AnneY Online

Door LadyLely om 10:08
_
LadyLely Online

Door moontje om 10:08
_
Nieuwe Club reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chocolade/walnootbrownies met vijgen


chocoladewalnootbrownies met vijgen

Heerlijke chocoladebrownies met walnoten en vijgen.....


Dit heb je nodig:

200 gram pure chocolade;
150 gram suiker;
2 eieren;
100 gram gesmolten roomboter;
80 gram bloem;
100 gram gehakte gedroogde vijgen;
50 gram grofgehakte walnoten.

Zo maak je het:

Verwarm de oven vóór op 180 graden.

Smelt de chocolade in de magnetron (af en toe doorroeren) of "au bain marie" (boven een pan met kokend water).

Klop de eieren los in een kom samen met de 150 gram suiker en voeg er de lauwe gesmolten roomboter aan toe en vervolgens de bloem.
Roer er de gesmolten chocolade, de grofgehakte walnoten en de gehakte gedroogde vijgen doorheen.
Roer alles met een houten lepel goed door elkaar.

Vet een vierkante bakvorm in en bepoeder met meel of gebruik bakpapier of een siliconenbakvorm.

Stort het beslag in de vorm en laat 20-30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Haal het bakblik uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Snijd in blokjes en bestrooi evt. met wat poedersuiker en versier met een stukje vijg en een stukje walnoot.
Plaats in papieren vormpjes.






Geplaatst op 18 januari 2011 22:40 en 7518 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Baronesse.1  
22 jan 2011 18:33
Wat heb jij een heerlijk kookboek, alleen al daarom wil ik je aan "mijn vrienden" toevoegen. Ik ben gek op de Noord Afrikaanse keuken.
Bij het Resto van Harte in Arnhem waar ik 2 x in de week ga eten hebben ze een Marokaanse kok en alles wat hij maakt krijgt een heel apart tintje. Ik geniet maar sommige gasten kunnen het niet waarderen. heel jammer.
groetjes

Amber  
22 jan 2011 21:26
Hallo Baronesse,

Dank je wel voor het compliment.
Tja, de Marokkaanse keuken of gerechten met een Marokkaanse " touch"; je moet er van houden of beter gezegd, van léren houden.
Nee, sommigen houden er absoluut niet van maar het lijkt me sterk als er tussen alle recepten op dit weblog toch niet voor iedereen iets bijzit dat wél in de smaak valt..
Ja, dat "Resto van harte" ken ik wel; een heel leuk initiatief en prettig geprijsd.

groetjes en een heel fijn weekend,
AMBER
_





_
Gast  06 apr 2011 15:03
dag amber
waar moet je je suiker (150gram) toevoegen
het staat niet in je recpet

groetjes faty

Amber  
06 apr 2011 17:06
Als je de eieren hebt losgeklopt
_





_
Gast  01 aug 2011 15:53
Hallo Amber,

Even een vraag over dit recept, moet hier geen bakpoeder in en zo nee hoe hoog moet het zijn voor dat het de oven ingaat?

Groet Albert en een goede ramadan toegewenst.



P.S.
Ik vindt het nog steeds een topsite

Gast  26 aug 2011 22:46
hoi amber ik heb nog een vraag als ik die chocolade reep wil smelten kan ik toch beetje water bij doen of is dat niet nodig kan wel het chocolade wel zelf smelten ???

groetjes

_





_
Amber  
26 aug 2011 23:03
@Albert;
nee, er hoeft geen bakpoeder in en hoe hoog moet het zijn.....ongeveer zoals je ziet op de foto; het is tamelijk compact.
Dan ook nog voor je complimenten.

@Gast:
nee hoor, je kunt chocolade gemakkelijk smelten in de magnetron (af en toe even doorroeren) of anders in een schaal boven een pan heet water.
Er hoeft geen extra water bij...

groetjes,
AMBER

Gast  10 sep 2011 19:05
De Marokkaanse keuken vind ik als echte kaaskop echt overheerlijk... !!!
Vanmiddag bovenstaand gemaakt, zojuist stiekem even geproefd en hij is echt heerlijk! Bovenstaand recept en bereidingswijze exact gevolgd, makkelijk en snel! Volgende week ga ik weer wat anders proberen...
Thanks! Veel succes... !
_





_
Amber  
11 sep 2011 18:05
Fijn dat-ie goed is gelukt.....veel plezier met alle overige recepten.

groetjes,
AMBER

Gast  17 okt 2011 22:27
ja komt er nog meer :twisted: ik wacht al een anderhalf jaar
_





_
Amber  
17 okt 2011 22:31
Waar wacht je op dan?

Gast  02 mei 2012 20:19
Hoi Amber,

ik wil even mijn complimenten aan je geven voor wat voor site je hebt ongelooflijk dat je al deze lekkere dingen weet te maken.
ik ben heel blij je site gevonden te hebben.
morgen ga ik aan de slag met mn eerste recept een van de hoofdgerechten met vis. ik laat je weten hoe het gegaan is en natuurlijk of die heeft gesmaakt.

groetjes kiona
_





_
Gast  20 mei 2012 13:08
ziet er heeeeerlijk uit!

Gast  15 jun 2012 15:08
Wat een super recept, in 1 keer geslaagd!
_





_
Gast  20 okt 2012 14:19
voor hoeveel personen is dit ?

Amber  
20 okt 2012 17:03
Ligt er aan hoe groot je de blokjes snijdt na bereiding.......
_