Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door annaseb om 18:25
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door dagmar57 om 18:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door annaseb om 18:24
_
Annaseb Online

Door vriend55 om 18:23
_
Vriend55 Online

Door RobvanYoutek69 om 18:22
_
RobvanYoutek69 Online

Door annette49 om 18:21
_
Annette49 Online

Door johan.db om 18:21
_
Johan.db Online

Door Shyne om 18:20
_
Shyne Online





_

Andere artikelen



Abrikozen-sesamghoriba's


abrikozensesamghoriba

Lekkere ghoriba's met abrikozenconfiture omhuld met knapperige sesamzaadjes.

Dit heb je nodig:


380 gram bloem;

3 eieren;

200 gram zachte roomboter;

80 gram suiker;

mespuntje zout;

1 afgestreken dessertlepel bakpoeder;

een paar druppels vanilleessence.


Extra; abrikozenconfiture, sesamzaadjes.

Zo maak je het:


Roer de boter romig samen met de vanilleessence en de suiker.

Gebruik daarvoor een houten lepel.

Splits de eieren en roer de eigelen door de massa.

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de massa en vermeng alles goed met elkaar.

Vorm het deeg tot een bol en laat het 15 minuten rusten onder een schone doek.

Klop de eiwitten los, vorm kleine balletjes van het deeg, doop ze in het eiwit en rol ze vervolgens door het sesamzaad.

Leg de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en maak met het uiteinde van een houten lepel of met je vinger een kuiltje in elk bolletje.

Zet de bakplaat in een op 180 graden voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten bakken totdat de ghoriba's lichtbruin zijn.

Roer de confiture los in een schaaltje en schep dan een theelepeltje vol in het kuiltje van elk koekje.

Laat de ghoriba's helemaal afkoelen op een rooster.


TIP: je kunt i.p.v. abrikozenconfiture ook een andere soort gebruiken, b.v. aardbeienconfiture.

I.p.v. de ghoriba's door sesamzaadjes te rollen kan je ze ook door gehakte amandelen, gehakte pistachenootjes of fijngehakte gedroogde vruchtjes rollen.









Geplaatst op 21 februari 2011 22:15 en 10326 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Baronesse.1  
27 feb 2011 19:38
Oh, moedertje lief, wat klinkt dat weer heerlijk!
Ik ga binnenkort mijn reisgenotes voor de reis naar Tunesië op 4 Mei, ( hoop dat het door kan gaan) uitnodigen voor een informatieve middag.
Daar moeten dus lekkere hapjes uit Tunesië en voor het gemak ook maar Marokko bij!
Beslama ochti!

Amber  
28 feb 2011 14:11
Salaam aleikoum ochti, :grin:

Leuk, zo'n middag organiseren en het is idd. maar te hopen dat de toestand in Tunesië zodanig zal zijn dat jullie met een gerust hart kunnen afreizen.
Recepten voor lekkere hapjes uit Marokko maar natuurlijk ook uit een heleboel andere Arabische landen vind je hier genoeg.
Ik wens je daar veel plezier en succes mee,

beslama,
AMBER
_





_
Gast  28 aug 2011 15:18
heel leuk en lekker :grin:

Gekem  
05 okt 2011 17:49
Ik heb ze nu twee keer gemaakt en ze zijn heerlijk. Had alleen geroosterde sesamzaadjes in huis, dan worden ze wel wat donker, volgende keer toch maar de ongeroosterde gebruiken. Kreeg ze ook niet zo mooi rond, ze scheurden wat toen ik een kuiltje maakte en dat moest ik weer een beetje aandrukken. Misschien heb je hiervoor een tip.
_





_
Gast  05 nov 2011 18:15
hoi,
ik heb ik dit al uitgeprobeert de eerste keer lukte het niet zo goed en ga het nu nog een keer uitprobere maar eending: het is heel lekker :grin: :grin: :grin:


Gast  22 nov 2011 17:54
kun je ook gewone boter gebruiken in plaats van roomboter
_





_
Amber  
25 nov 2011 00:01
Bedoel je margarine? Van mij mag je dat proberen maar het lijkt me een stuk minder lekker......

Gast  24 feb 2012 15:43
Kan het ook zonder een paar druppels vanilleessence?
_





_
Amber  
28 feb 2012 14:33
Van mij mag het......


Gast  31 mrt 2012 22:59
ik ga het probereb en hoor het nog
_





_
Gast  13 aug 2012 13:42
lekker

Gast  13 aug 2012 13:44
hoelang moeten ze in de oven
_





_
Amber  
14 aug 2012 17:53
Als je het recept goed leest dan staat dat er in: ongeveer 15 minuten.

Gast  16 aug 2012 13:24
ze zijn heerlijk ik ga ze maken voor het suikerfeest
_





_
Gast  22 okt 2012 14:23
dankjewel voor het recept i love you :grin:

Gast  12 nov 2012 20:42
mijn vraag is waarom als ik gaatje maak in die koekje en dan oven in als ik ze er uit haal dan zijn ze weer terug dicht dan heb ik geen plaats meer voor die jam in te doen . hoe doe je dat.aub
_





_
Amber  
12 nov 2012 20:53
Als je wilt dan kan je de jam meteen in de gaatjes doen en gewoon meebakken........

Gast  16 nov 2012 17:35
doe je dat ook zo dan
_





_
Gast  28 dec 2012 19:19
Heel lekker hebben jullie nog meer. Zo als kaboezel ?

Amber  
30 dec 2012 15:51
Bedoel je Ka'ab Ghzal?

Het originele recept daarvan heb ik niet;ik vind het zelf te moeilijk om te maken; wel heb ik dit:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=82513&Amandelgazellehoorntjes-met-sesam

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  16 jan 2014 10:20
Leuke recepten op deze site!
Hoeveel ghoribas kun je bakken met dit recept?

Groetjes Lisanne


Amber  
16 jan 2014 14:36
Hallo Lisanne,

Ik tel de koekjes nooit; ik zeg altijd dat je er een lekker bord vol uit krijgt en dat het er ook aan ligt hoe groot je ze maakt.
Probeer het gewoon eens uit en vind je het niet genoeg, maak het recept dan nóg een keer. :grin:

groetjes,
AMBER
_