Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door aardnoot om 21:42
_
Aardnoot Online

Door nandes57 om 21:41
_
Nandes57 Online

Door Keesvi om 21:40
_
Keesvi Online

Door Kiekie om 21:40
_
Kiekie Online

Door Shyne om 21:34
_
Shyne Online

Door arend42 om 21:33
_
Arend42 Online

Door Wibootje om 21:32
_
Wibootje Online

Door quillo54 om 21:32
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



BRIOUATS MET RIJST:




Dit heb je nodig:

125 gram rijst;
½ liter melk;
60 gram roomboter;
125 gram suiker;
2 eetlepels oranjebloesemwater (Marokk.winkel);
80 gram
blanke amandelen;
1 mespunt kaneelpoeder;
olie om te bakken;
filodeegvellen (insmeren met gesmolten boter) of diepvries loempiavellen.

Zó maak je het;

·Breng de melk aan de kook. Strooi er de rijst in en laat het onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken.
·Voeg er dan de roomboter, het oranjebloesemwater en de suiker aan toe. Laat nog 5-10 minuten langer koken;
·Haal de pan van het vuur af en laat de massa afkoelen;
·Bak de amandelen in wat olie goudbruin en hak ze grof;
·Voeg de gehakte amandelen en het mespuntje kaneelpoeder aan de rijstmassa toe;
·Neem een vel filodeeg of een loempiavel, schep wat van de rijstvulling onderaan het vel, vouw de beide zijden naar binnen en rol het deeg op zodat je een nette rol van 4 cm. breed krijgt;
·Bak de briouats in de hete olie goudbruin en krokant en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
·Bestrooi ze evt. met poedersuiker en kaneel naar smaak.



Geplaatst op 17 maart 2007 13:12 en 3675 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.