Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Gevulde groenekoolrolletjes op Marokkaanse wijze


gevulde groenekoolrolletjes op marokkaanse wijze

Lekker ouderwets maar niet te versmaden, deze op Marokkaanse wijze met gekruid gehakt gevulde groenekoolbladeren.

Dit heb je nodig:

1 groene kool;
400 gram runder-kalfs of lamsgehakt;
3 eetlepels paneermeel;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 dessertlepel gedroogde uitjes;
1 dessertlepel paprikapoeder;
1 dessertlepel komijnpoeder;
3 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Breng een grote pan water aan de kook waaraan je een beetje zout hebt toegevoegd.
Maak de bladeren los van de groene kool, was ze goed en doe ze in het kokende water; laat drie minuten blancheren (water tegen de kook houden).
Laat de groene bladeren dan goed uitlekken op keukenpapier of op een theedoek.
Vermeng het gehakt met de overige ingrediënten in een kom.
Schep op elk groenekoolblad een schepje van de gehaktvulling, vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol dan op als een sigaar.

Braad de rolletjes nu om en om aan in een koekenpan in een beetje boter en volg verder het onderstaande recept:

Maak een béchamelsaus:
Smelt 30 gram roomboter in een pannetje en roer daar 1 volle eetlepel bloem doorheen.
Giet er dan (het liefst met gebruik van een garde) beetje bij beetje 20 cl. koude melk bij, een beetje zout en peper en een vleugje nootmuskaat.

Bedek met de helft van de béchamelsaus de bodem van een vuurvaste schaal.
Leg de gevulde groenekoolrolletjes er bovenop.
Vermeng de rest van de béchamelsaus met 2 eetlepels geraspte kaas en bedek daar de koolrolletjes mee.
Plaats in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat 30 minuten gratineren.
(sorry, van de gegratineerde rolletjes heb ik geen afbeelding, maar het ziet er uiteindelijk
heerlijk uit)





Geplaatst op 18 april 2011 20:33 en 10669 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 nov 2011 19:47
heerlijk, en goed te varieeren met de vulling (ook vegetarisch gehakt)!

Amber  
15 nov 2011 20:16
Ja, kan natuurlijk ook...... :grin:
_





_
Gast  13 mrt 2012 19:28
ik vind het leuk recept maar gaart de gehakt wel goed mvg

Amber  
18 mrt 2012 12:19
Ja hoor.....na dertig minuten in de oven is ook het gehakt lekker gaar.
_





_
Gast  26 mei 2012 06:40
Is het gehakt niet een beetje flauw? Want er hoeft dus geen zout bij.

Amber  
26 mei 2012 21:34
Onderaan de ingrediënten staat: zout en peper naar smaak.....
_





_
Gast  04 nov 2012 12:58
Klinkt heerlijk, maar wat eet je erbij?? Pasta, rijst, wat?
Alvast bedankt

Amber  
04 nov 2012 20:21
Wat je er zelf lekker bij vindt toch? :grin:
_





_
Gast  05 nov 2012 19:39
Ja Amber snap ik Maar pasta past er denk ik het best bij... Snel uitproberen maar!

Gast  11 nov 2012 02:09
kan ik ook spitskool voor gebruiken/
alvast bedankt
fay
_





_
Amber  
11 nov 2012 14:53
Tja, waarom niet; probeer het eens......

Gast  01 dec 2012 23:17
Net gemaakt en heerlijk gegeten. Mag wat extra knoflook en kruiden doorheen voor de smaak (naar eigen inzicht natuurlijk).
Blijvertje!!
_





_
Amber  
02 dec 2012 15:22
Mooi zo, fijn dat het gesmaakt heeft en ja, álle recepten zijn natuurlijk naar eigen inzicht en smaak....

groetjes,
AMBER