Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 19:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door EGGIE46 om 19:07
_
EGGIE46 Online

Door buurman2009 om 19:07
_
Buurman2009 Online

Door Rosalina42 om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door greet88c42 om 19:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Kiekie om 19:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Vanille-chocolade marmercake


Vanillechocolade marmercake

Een ouderwets recept voor marmercake, maar ik weet dat sommigen het moeilijk vinden om een lekkere cake te bakken die ook werkelijk lúkt.

Deze cake is én lekker én makkelijk en als je het recept precies volgt dan kan-ie bijna níet mislukken......

Dit heb je nodig:

(Voor een grote cake die ik altijd maak in een braadslede met anti-aanbaklaag; wil je een gewone cake, gebruik dan de helft van de ingrediënten)

500 gram bloem;
500 gram witte basterdsuiker;
2 pakjes roomboter of 1 kuipje Bona-margarine (=500 gram) (ik gebruik die vaak omdat de cake er lekker luchtig van wordt en bovendien erg smakelijk);
2 zakjes vanillesuiker;
10 eieren;
1 mespunt zout;
2 afgestreken theelepeltjes bakpoeder;
2 volle eetlepels cacaopoeder (of meer of minder naar smaak).

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix in een kom de boter of margarine samen met de witte basterdsuiker, het zout en de 2 zakjes vanillesuiker romig.

Voeg er één voor één de eieren aan toe; voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen in het beslag.

Schep er dan de samen met het bakpoeder gezeefde bloem doorheen.

Vet een braadslede (als je een grote cake maakt) of een cakeblik (voor een kleine cake) in met wat boter of margarine en bestuif met wat bloem.

Schep de helft van het beslag op de bodem van de braadslede of het cakeblik.

Mix 2 eetlepels (meer of minder naar smaak) of 1 eetlepel (in het geval je een kleine cake bakt) door de andere overgebleven helft van het beslag in de kom.
Verdeel het chocoladebeslag óver het vanillebeslag in de vorm.

Roer met een satéprikker in een slalombeweging door het beslag (1x).

Zet het bakblik 1 1/2 uur in de oven (als het een grote cake is) of in het geval van een kleine cake 1 uur.
Open vooral de oven het eerste uur NIET.

Kijk met een satéprikker of de cake gaar is (hij komt er als je 'm er in prikt weer droog uit; er zit dan geen beslag meer aan).

Haal uit de oven, laat even staan en stort de cake dan op een rooster om af te koelen.

Je kunt de cake gewoon bestuiven met poedersuiker; heb je een grote cake gebakken dan kan je 'm in blokjes snijden en in papieren vormpjes plaatsen.

Je kunt de cake ook versieren met glazuur; neem daarvoor een hoeveelheid poedersuiker, voeg een heel klein beetje water (of eiwit) toe en roer dat goed door elkaar.
Besmeer de cake met het glazuur, laat het glazuur hard worden en snijd in blokjes of (in het geval van een kleine cake) in plakken.

TIP: gebruik i.p.v. cacaopoeder ook eens een zelfde hoeveelheid oploskoffiekorrels/poeder; dan krijg je een lekkere vanille/koffiemarmercake......





Geplaatst op 23 april 2011 00:06 en 15838 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  25 apr 2011 15:44
ik heb het gemaakt heerlijk dank je wel voor het recept kan je ook cake meel gebruiken groetjes

Amber  
26 apr 2011 11:14
Ik weet niet of dat kan; meestal zit er in cakemeel allerlei toevoegingen.
Liever gebruik je gewone bloem of anders zelfrijzend bakmeel.
In het laatste geval moet je dan wél het bakpoeder weglaten.

groetjes,
AMBER
_





_
Fatima66  
02 mei 2011 09:47
hallo amber

hoeveel gram is 1 pakje roomboter? en 1 kuipje Bona margarine?
Ps ben namelijk niet van Nederland dus weet net met hoeveel grammen ze daar in Nederland werken.

Dank je wel.

Amber  
02 mei 2011 10:05
Hallo Fatima,

Op een pakje roomboter staat meestal wél hoeveel het weegt; het is doorgaans (en dan bedoel ik de gewone pakjes roomboter) 250 gram.
In een kuipje BONA-margarine zit doorgaans 500 gram.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  04 mei 2011 11:56
Is het de bedoeling om de boter te smelten of moet het zacht zijn?

Amber  
04 mei 2011 14:03
Als je roomboter gebruikt in het recept dan is het wel handig dat de roomboter niet direct uit de koelkast komt maar wel zacht is.
Smelten hoeft niet.
Gebruik je daarentegen BONA dan is die zacht genoeg om meteen te gebruiken.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  29 mei 2011 18:09
ik zie niet wanneer ik de bloem erin moet gooien

x

sajda

Amber  
31 mei 2011 13:24
Je hebt gelijk, ik ben het vergeten te vermelden, maar je kunt wel snappen dat de bloem (met het bakpoeder) er ná de eieren doorheen geroerd moet worden.
Ik zal het meteen verbeteren in het recept.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  18 aug 2011 18:22
ik heb het vandaag gemaakt
het was om mee te smullen
ik heb het recept precies gevolgt
zoals het er op staat.

Amber  
19 aug 2011 00:35
Fijn dat je cake is gelukt en dat-ie lekker was.
Goed dat je het recept precies hebt gevolgd; hij moet dan wel goed lukken.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  19 aug 2011 11:55
Dat ziet er jammie uit het water loopt me in de mond...
Mag ik vragen hoe groot de braadslede is die je gebruikt?
Kan ik ipv daarvan eventueel een bestilavorm gebruiken?

Groetjes!

Amber  
21 aug 2011 19:07
Tja, een gewone doorsnee braadslede; zo'm rechthoekige weet je wel.
Ik denk wel dat je ook een b'stellavorm kunt gebruiiken; je moet 'm dan ook wel goed invetten en bestuiven met bloem.
Ik gebruik zelf liever een braadslede omdat je dan gemakkelijker blokjes kunt snijden van de cake.
Succes er mee,

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 dec 2011 10:46
dank je wel voor dit recept!GAAF!!!
mjn zwager is zaterdag a.s. jarig, ik ga het dan voor hem bakken,
merci!!!voor dit recept!

Amber  
22 dec 2011 21:17
Graag gedaan hoor....succes er mee!

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  05 jan 2012 20:48
wat heerlijk dankjewel voor het recept kan je ook andere soorten apppeltaart maken groeten

Gast  05 jan 2012 20:52
ik vind het heerlijk kan ke ook cakemeel gebruiken en dankjewel voor de recept groeten
_





_
Amber  
08 jan 2012 22:10
V.w.b. appelcake; er staat op dit weblog ook een lekker recept van appelcake bij de categorie "Koek/gebak/bonbons" in de linkerkolom; probeer dat eens.
Je kunt ook kleine stukjes appel door bovenstaand recept mengen; je moet dan natuurlijk geen cacao gebruiken, maar alleen vanillebeslag.

V.w.b. cakemeel gebruiken; ik weet het niet; ik gebruik altijd gewone bloem met bakpoeder erbij of anders zelfrijzend bakmeel.
Probeer het eens uit met cakemeel, zou ik zeggen.......



Gast  17 feb 2012 18:53
Ik heb deze gemaakt en hij zag er prachtig uit. Maar hij was mierzoet en ik heb er de juiste hoeveelheid suiker bij gestopt. Heb ik dan toch iets gemist of hoort ie zo?
_





_
Amber  
22 feb 2012 12:16
Als ik 'm maak is hij niet mierzoet, gewoon zoet zoals cake hoort te smaken dat wel.
Vind jíj 'm te zoet gebruik dan wat minder suiker, ja toch?

Gast  30 jul 2012 17:41
Hallo Amber, op hoeveel graden moet ik mijn oven zetten ik heb een hete lucht oven? mvg. Kelly
_





_
Amber  
01 aug 2012 12:12
Misschien heb je iets aan onderstaand lijstje?
Ik heb zelf een gasoven:

Temperatuur Gasoven °C Heteluchtoven °C

Lauw Warm stand 1 = 140° C circa 125° C
Matig Warm stand 2 = 160° C circa 140° C
Vrij Warm stand 3 = 180° C circa 155° C
Warm stand 4 = 200° C circa 170° C
Zeer Warm stand 5 = 220° C circa 185° C
Heet stand 6 = 240° C circa 205° C
Erg Heet stand 7 = 260° C circa 225° C
Zéér heet stand 8 = 280° C circa 240° C

Gast  25 aug 2012 22:17
helemaal perfect!!!heb veel complimenten gehad!!!.
_





_
Gast  09 feb 2013 12:47
Hallo Amber, moet je bij een kleine cake ook 2 tl bakpoeder toevoegen of 1 tl. Harstikke bedankt.

mvg.

Kelly


Amber  
09 feb 2013 12:53
HalloKelly,

Nee hoor, als je een kleine cake wilt maken in een kleinere bakvorm (dus geen braadslee, maar neem dan een "normale" langwerpige cakeblik), dan neem je gewoon de helft van alle ingrediënten.
Je moet 'm dan ook korter bakken, maar zeker een uur; je mag de oven niet openen voordat de cake minstens 1 uur in de oven heeft gestaan.
Controleer dan wél of hij goed gaar is door er een satéprikker of een grillpen in te steken en als die er droog uitkomt en er geen beslag meer aan zit, dan is de cake gaar.
Succes er mee!

groetjes,
AMBER
_