Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door rikiek om 23:32
_
Rikiek Online

Door Elise2 om 23:31
_
Elise2 Online

Door barth. om 23:30
_
Barth. Online

Door Greeet om 23:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 23:25
_
Greeet Online

Door greet88c42 om 23:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Cassandra1 om 23:22
_
Cassandra1 Online

Door Wibootje om 23:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Citroensouffléekoek


citrtoensouffléekoek

Dit is een erg luchtige koek, eigenlijk meer een soufflée en je eet 'm gekoeld.....

Dit heb je nodig:

5 grote eieren;
1 flinke onbehandelde citroen;
50 cl. volle melk;
50 gram roomboter;
150 gram suiker;
25 gram bloem;
1 eetlepel maïzena.

Zo maak je het:

Splits de eieren.
Boen de citroen schoon en rasp de schil.
Pers de citroen.
Breng in een pannetje de melk met de roomboter aan de kook en haal van het gas af.
Klop de eigelen met een mixer samen met 100 gram suiker, de citroenschilrasp en het citroensap.
Roer daar dan de warme melk, de bloem en de maïzena doorheen.
Klop in een kom de eiwitten stijf, voeg er de resterende 50 gram suiker aan toe en klop flink door tot de eiwitten luchtig en piekerig zijn.
Schep 1/3 van het eiwit door het andere mengsel en schep daarna het restant van het eiwit schepje voor schepje er doorheen met een spatel.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schep het citroenmengsel in een ronde of vierkante, met bakpapier beklede, bakvorm.
Zet die bakvorm in een braadslede gevuld met een laagje water.
Bak de souffléekoek in ongeveer 40 minuten gaar.(DE OVEN TUSSENDOOR NIET OPENEN, WANT ANDERS ZAKT DE SOUFFLEE IN ELKAAR!)
Haal 'm als hij goudbruin is uit de oven en laat goed afkoelen in de vorm.





Geplaatst op 23 april 2011 01:02 en 8727 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Darshanna.1  
23 apr 2011 07:25
Heerlijk Amber! Mooi voor de pasen.

Ik neem hem morgen mee naar mijn dochter,

fijne dagen, Darshanna

Amber  
23 apr 2011 13:06
Hallo Darshanna,

Ik wens je veel succes met het recept.
Jij ook hele fijne Paasdagen gewenst.

groetjes,
AMBER
_





_
Fatima66  
29 apr 2011 10:45
hallo amber

ziet er erg lekker uit maar iets is me niet duidelijk.
waarom moet je eerst 1/3 van het opgeklopte eiwit door het bloem-eieren mengsel roeren en daarna pas de resterende 2/3?
Kan je de eiwitten niet in 1maal er doorheen spatelen? of moet de eerste helft in een ander mengsel misschien?

dank je wel


Amber  
30 apr 2011 22:09
Zo behoudt je de luchtigheid van het mengsel want anders slaat het meteen neer.....
Er is natuurlijk maar één mengsel, namelijk het mensel van afgekoelde melk/roomboter, geklopte eigelen met suiker,citroenrasp en citroensap en bloem en maizena.
Door dát mengsel schep je dan voorzichtig eerst 1/3 van het opgeklopte eiwit en als je dát er doorheen hebt geschept dan schep je het restant er schepje voor schepje doorheen.

groetjes,
AMBER
_





_
Darshanna.1  
01 mei 2011 09:14
Hij was zo lekkerrrrrrrrr!

Amber  
01 mei 2011 15:15
Gelukkig maar....

groetjes en een fijne zondag,
AMBER
_





_
Gast  12 mei 2011 22:07
Héérlijk!

Gast  15 mei 2011 19:15
lijkt me heerlijk
_





_
Gast  08 jul 2011 20:51
ik heb exact als hierboven gedaan maar het is totaal mislukt. Het was zo klodderig van binnen (alhoewel ik die zelfs meer als 50 min op een voorverwarmde oven van 180 graden heb gezet) en het stonk zo naar eieren (meer een omelet achtige smaak en geur).
In ieder geval, ik heb het nu al 2x geprobeerd en 2x mislukt. Voer voor de vogels. Ik probeer dit recept nooit meer!

Amber  
09 jul 2011 12:57
Tja....wat kan ik zeggen?
Als het je niet lukt, dan lukt het je niet......
Misschien niet genoeg geklopt, misschien was de temperatuur
van je oven niet goed (elke oven is verschillend weet je).
Zoals je 'm ziet op de foto, zo moet-ie worden......
In jouw geval zou ik 'm maar niet meer maken dus........
Genoeg andere recepten op mijn weblog, toch?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  29 jul 2011 18:45
hoi amber,

Allereerst wil ik je bedanken voor alle lekkere recepten die je op je blog heb staan.
Ik had een vraagje, is het niet 250gram bloem i.p.v. 25 gram. Ik denk mischien een typfoutje.Of heb ik het verkeerd.

Groetjes Ouardia

Gast  12 aug 2011 22:39
Even paar tips voor diegene waarbij het 2x mislukte;
reden dat eireren schiften is omdat je ze in te warme melk hebt gedaan, melk mag niet kokend heet zijn, maar tegen de kook aan! Heel belangrijk!
Tweede; als je klonten wil voorkomen, kan je bloem/maizena mengsel eerst met koud melk aanmaken en dan snel door warme melk/eieren roeren. heb je veel minder klontjes. En ja het is waarschijnlijk 2 gr, bloem geen 250, moet net genoeg zijn om het in te binden.
Recept klinkt erg lekker, ik ga het morgen uitproberen
_





_
Gast  22 aug 2011 18:31
Hallo Amber,

het zag er verleiderlijk uit, dus ik proberen,nou het is totaal mislukt.
De eerste stappen gingen allemaal vrij goed, ik doe de cake in de oven, zag daT HET EEN beetje omhoog begon te komen, dus ik dacht so far so good. na die 40 min, doe ik de deur van de oven open en dat ding gaat massaal zakken. ik dacht ja dagggggggggg. het was niet eens gaar van binnen.Het rook goed, maar uiteindelijk had ik gewoon het beslag wat ik er in had gestopt ook zo uit de oven gehaald. T was plakkerig en had een dikte van 1 cm geloof ik. Was dus erg plat.
Ik had 300 ml halfvolle meld gebruikt omdat volle melk op was en daarnaast had ik geen bradeslede ter groote van mijn cakeblik, dus heb ik het water gewoon op de bakplaat van de oven gegooid.Zou dit het probleem kunnen zijn?waarom is die bradeslede eigenlijk nodig?

groetjes

amel

Gast  24 aug 2011 18:47
krijg ik nog een reactie???

gr

amel
_





_
Amber  
25 aug 2011 21:33
Je kunt mij niet verplichten om een reactie te geven; als je zelf deze soufflée niet kunt maken kies dan liever iets anders uit de lijst van ontelbare recepten op dit weblog.
Ik kan niet bij jou in de keuken of in je oven kijken om te zien wat je verkeerd hebt gedaan, maar zoals ik al eerder schreef: de souflée zoals je die ziet op de foto is gemaakt volgens het recept dat hierboven staat......

Gast  02 sep 2011 22:49
die is lekkerjammm
_





_
Gast  07 nov 2011 15:11
hoi amber ik ga de recept uitproberen.
het lijkt me lekker.

en je hebt lekkere recepten

Gast  15 nov 2011 15:24
Hi Ambember,

Kan ik ook witte basterdsuiker gebruiken?

Tnx
_





_
Amber  
15 nov 2011 15:37
Van míj mag het.....

Gast  15 nov 2011 15:53
Hi Amber,

Heeft u dat ooit geprobeerd om wat specifieker te zyn?


_





_
Amber  
15 nov 2011 15:56
Nee, ik heb gewone kristalsuiker gebruikt.

Gast  15 nov 2011 15:58
Hi Amber,

Heeft u dat ooit geprobeerd om wat specifieker te zyn?


_





_
Gast  15 nov 2011 16:28
Sorry, heb dubbel gepost! Tnx


Gast  17 jan 2012 20:24
deze taart en andere dingen zijn echt cool men wollah :grin: :twisted:
_





_
Gast  08 apr 2012 19:27
De citroensoufleekoek is een heerlijke cake en de voorbereiding is ook lekker makkelijke.

Gast  23 jun 2012 11:49
hallo amber

ik heb dit recept nog niet geprobeerd maar wat ik wel zou willen weten is hoe groot is de bakvorm die je gebruikt.
maar voor de rest wil ik zeggen dank je wel dat je al je recepten met ons deelt het ziet er allemaal lekker uit.

_





_
Gast  03 aug 2012 00:24
amel hoeveeeeellll gram bloem moet je nou gebruoken

Amber  
04 aug 2012 20:22
25 gram bloem.......wél moet je de eigelen goed schuimig kloppen met de mixer samen met de suiker, het citroensap-en citroenschil.
De warme melk er scheutje voor scheutje doorheen mixen en daarna de 25 grem bloem en maizena.
Tot slot de eiwitten goed stijf kloppen met de rest van de suiker en daarna schepje voor schepje door het eigeelmengsel.
Het is een geduldig en precies werkje zodat je de soufflée krijgt zoals je op de foto ziet.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  23 aug 2012 18:40
Lijkt me lekker

Gast  20 sep 2012 09:59
amber! amber! poeh poeh ik heb respek voor hoor erg lekker dingen en zo veel feedback ook nog tnx daarvoor en mensen zeur niet hoor idd amber j kan niet in onze keuken komen vliegen helaas ik zou j houden hier :grin:
_





_
Gast  27 sep 2012 21:07
op zo een manier moet je niet antwoorden
als iemand om raad vraagt ben je verplicht om te antwooden want het is jou site. het gaat over het antwoord dat je gaf. van kunt mij niet verplichten om te antwoord

Amber  
28 sep 2012 13:36
Inderdaad;ik ben niet verplicht om te antwoorden......helemaal niet waneer er een antwoord wordt geëist zoals: "krijg ik nog een reactie!".
Een beetje beleefdheid kan geen kwaad en meestal geef ik antwoord.
Ja, het is mijn weblog dus beslis ik zelf wat ik er op schrijf en wat niet.
Ik doe jullie een plezier met de recepten en niet andersom toch?

AMBER
_