Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Cathje om 16:22
_
Cathje Online

Door Fleur44 om 16:22
_
Fleur44 Online

Door tulpmans om 16:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tulpmans om 16:19
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tulpmans om 16:18
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Korenwolf49 om 16:18
_
Korenwolf49 Online

Door sippy om 16:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tulpmans om 16:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amandel-kaneelcake


Amandel/kaneelcake

Kort en goed; een lekkere cake voor bij de koffie (of de thee natuurlijk, haha).

Dit heb je nodig:

200 gram bloem;
1/2 zakje bakpoeder;
150 gram roomboter;
100 gram bruine suiker;
3 eieren;
10 cl. crème fraiche;
100 gram gemalen witte amandelen;
50 gram amandelschaafsel;
2 koffielepels kaneelpoeder.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng in een kom de bloem, de fijngemalen amandelen en het bakpoeder.
Mix er de eieren doorheen.
Smelt de roomboter en mix dat er ook doorheen.
Voeg de bruine basterdsuiker toe en mix door het mengsel.
Mix er schepje voor schepje de crème fraiche doorheen; mix goed ná elk schepje.
Roer op het laatst het kaneelpoeder er doorheen.

Vet een cakevorm in met wat boter en bepoeder met wat bloem.
Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi de bovenkant met het amandelschaafsel.

Zet de cake ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.





Geplaatst op 27 mei 2011 21:45 en 7903 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 aug 2011 20:01
heb het geprobeerd maar wist niet wat ik met het kaneel moest doen want dat werd niet beschreven dus maar erdoor heen gedaan. Alleen jammer dat mijn cake niet gerezen is snap niet hoe dat komt, maar de smaak was goed.

Amber  
07 aug 2011 12:10
Je hebt gelijk; ik was vergeten om in het recept het kaneelpoeder te vermelden; ik heb het inmiddels aangepast.
Dat jouw cake niet is gerezen kan liggen aan een paar dingen, want een half zakje bakpoeder en ook de drie eieren zijn ruim voldoende om deze cake goed te laten rijzen.
Het kan liggen aan:
- het bakpoeder was misschien te oud of het zakje was open;
- je hebt het beslag niet luchtig genoeg geklopt met de mixer;
- je hebt de oven te vaak geopend voordat de cake klaar was.
Misschien heb je hier iets aan?

groetjes,
AMABER
_





_
Gast  05 apr 2012 20:57
Hebben jullie ook makkelijke recepten ik bedoel recepten die niet zo lang duren
:grin: :grin:

Amber  
07 apr 2012 21:59
Lees dit weblog eventjes goed door.....er staan hier een paar hónderd recepten waarvan sommige niet zo lang zijn en andere weer wel.
Keuze genoeg dus!!
_