Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door januitdelft om 17:03
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 17:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door thephihe om 17:01
_
Thephihe Online

Door Rosalina42 om 17:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 17:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door j.zwiep om 17:00
_
J.zwiep Online

Door januitdelft om 17:00
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Doorwerth34 om 16:59
_
Doorwerth34 Online





_

Andere artikelen



Omgekeerde ananascake


Omgekeerde ananascake

Een lekkere frisse cake met een topping van plakken ananas.

Dit heb je nodig:

6-7 plakken ananas uit blik;
30 gram suiker (voor de bakvorm) en een beetje boter;
100 gram bloem;
100 gram roomboter;
100 gram suiker;
2 eieren;
3 eetlepels ananassiroop (van het blik);
1 dessertlepel bakpoeder.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Beboter een ronde bakvorm en bestrooi de bodem met wat suiker.
Verdeel er de plakken ananas over.

Mix de suiker met de zachte roomboter en meng er de eieren,
de ananassiroop, de bloem en het bakpoeder doorheen.

Schep dit beslag in de bakvorm bovenop de plakken ananas.

Bak de ananascake ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde
oven; kijk af en toe of de cake niet té donker wordt.

Haal uit de oven en keer de cake om op een rooster en laat afkoelen.
Bestuif eventueel met poedersuiker.





Geplaatst op 27 mei 2011 22:14 en 22777 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Sering  
27 mei 2011 23:55
Die gaan we zéker een keer maken
Ananas, een van mijn favoriete vruchten :grin:

Fijn weekend, grt. Sering

Amber  
28 mei 2011 00:09
Bedankt voor je reactie......veel plezier met het recept. :grin:

Jij ook een heel fijn weekend gewenst,
groetjes,
AMBER
_





_
Gast  21 jun 2011 18:19
hallo Amber,

ga het ook zeker proberen lijkt mij heerlijk recept!
bedankt voor u al lekker nijen recepten...u recepten zijn altijd duidelijk en heerlijk te bereiden.

mvg, Saida

Amber  
22 jun 2011 13:10
Salaam Saïda,

Bedankt voor je reactie en ik wens je veel plezier met alle recepten.
Zoals je kunt zien staan er meer dan genoeg en af en toe plaats ik er nieuwe bij.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  30 jun 2011 12:40
Hoi Amber,
Bedankt weer voor dit heerlijke recept. Heb het gister gemaakt. Mijn familie is licht gecompliceerd door glutenallergieen en/of suiker intoleranties, en ik heb jouw recept als volgt aangepast:
6, 7 plakken ananas uit blik (op eigen sap, dus zonder toegevoegde suikers
twee handen kokos (voor de met bakpapier belegde bakvorm)
100 gram rijstmeel
80 gram volkoren spelt meel
100 gram kokos
175 gram roomboter
6 eiwitten
1 dl ananassap
Heb een springvorm bekleed met bakpapier, en op de bodem 2, 3 handjes kokos gestrooid. Hierop de uitgelekte plakken ananas gelegd. De eiwitten luchtig geklopt en beetje bij beetje het ananas sap toegevoegd, en hierna de boter, stuk je voor stukje. Daarna beetje voor beetje de samengevoegde meel soorten en kokos. Dit luchtige mengsel op de ananas in het bakblik geschept. Het bakblik in de voorverwarmde (175 graden) gezet, ongeveer 45 tot 50 minuten (vanaf 40 minuten ben ik telkens even gaan kijken). Het bakblik uit de oven laten afkoelen. Hierna de ringband losgemaakt, een bord op de cake geplaatst en de taart omgedraaid. Voorzichtig het bakpapier losgetrokken. De taart zag er prachtig uit, en rook heerlijk. Vanmiddag ga ik hem proeven. Geduld hebben is soms zoooo moeilijk! :-)

Gast  24 jul 2011 13:05
heerlijk, bedankt.
_





_
Gast  31 jul 2011 17:46
Hoi, Ik was dus op zoek naar ananastaart en heb het op jou site gevonden!! leuk hoor
Maarre welke maat bakvorm moet ik gebruiken??

Leuke site die ik zeker vaker ga bezoeken!!

Groetjes Mieke

Amber  
04 aug 2011 12:14
Bedankt voor je compliment Mieke; ik ben niet zo goed in maten dus ik zou zeggen: een gemiddelde, niet al te grote bakvorm; effe uitmikken. :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  05 aug 2011 11:44
We hebben de cake net uit de oven gehaald en ziet er heerlijk uit!
Mijn dochter kan nie wachten haha!

Gast  06 aug 2011 15:50
ik ga em gelijk uitproberen!
heel duidelijk uitgelegd :grin:


groetjes
_





_
Amber  
07 aug 2011 12:04
Veel succes en plezier daarbij!

groetjes,
AMBER

Gast  11 aug 2011 11:43
Dit is een topper!!! Heb hem twee keer gemaakt en iedereen is er weg van. De laatste keer zelfs als een nagerecht na de Iftr maaltijd.

Groet,

Bianca
_





_
Amber  
11 aug 2011 17:38
Hartstikke goed; ben blij dat deze cake iedereen zo goed bevalt.

groetjes,
AMBER

VeraCruz  
14 aug 2011 16:48
Dag Amber, ben ik dan nr 2 die aan het bakken is gegaan.?
het is een simpel recept, we hebben het al geproefd.

:grin: zo lekker....

voor de foto even op mijn site kijken. Groetjes Ineke
_





_
Gast  21 aug 2011 19:19
Hoi Amber,
Wat fantastisch zeg, deze site. Ik heb eindelijk het idee dat ik ook lekkere dingen kan maken en mijn visite eens wat anders voor kan zetten. Bedankt voor al je recepten en blijf er nog maar veel nieuwe toevoegen!
Groetjes Jantine

Amber  
21 aug 2011 19:25
Hallo Jantine,

Bedankt voor je leuke reactie; weer iemand die ik een plezier heb kunnen doen met mijn weblog.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  29 aug 2011 17:03
Hoi Amber,

Gister deze cake gebakken en wat is die lekker zeg! Zeker een aanrader voor andere. Ben benieuwd hoe de andere koekjes&cakes zullen worden die je hier op je weblog hebt staan! Ideaal dat je er één hebt gemaakt. :grin:

Groetjes Yasmine

Gast  29 aug 2011 18:49
Hoi Amber,
Welke maat bakvorm gebruik je voor deze cake?
_





_
Amber  
29 aug 2011 22:31
Een gemiddeld grote, ondiepe ronde bakvorm.....

Gast  18 okt 2011 16:00
Khadija heel lekker ,Prodi kal,!
_





_
Gast  18 okt 2011 16:04
Bedankt voor u cecepten,zijn alle al even lekker ,namelijk,duideljk.'s altijd

Gast  25 okt 2011 10:21
hallo amber,
Bedankt voor dit lekkere recept, ik zou t wille probere.
Maar ik heb nog een vraagje.
De bakvorm die je gebruikt hebt, hoeveel centimeters groot is die?
groetjes

_





_
Gast  30 okt 2011 20:59
hoi,
heb je rescepten voor crosaintjes?
groetjes ikram

Amber  
30 okt 2011 21:34
Nee, sorry....
_





_
Gast  04 nov 2011 16:04
ik vind dit niet te duidelijk

Amber  
04 nov 2011 22:01
Wat is er niet duidelijk aan als ik vragen mag>
Anderen hebben deze ananastaart al gemaakt en waren er enthousiast over.
Heb je vragen over het recept stel ze dan hier; dan geef ik (of één van de andere bezoekers) er antwoord op.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  12 nov 2011 13:51
OMG die is zoo lekker!!
Leuk idee!
x :grin:

Gast  19 nov 2011 20:19
amber bedankt gisteren er af gehaald vandaag al 2 gemaakt kan het hier niet meer bij houden zo heerlijk is het :grin: groetjes jolande
_





_
Amber  
20 nov 2011 13:33
Hallo Jolande,
Fijn om te lezen dat de cake het ook bij jóu goed doet.

groetjes,
AMBER

Gast  02 dec 2011 23:15
lekker ik heb gemaakt
_





_
Gast  28 jan 2012 12:22
hoi amber heb een vraagje,Waarom glanst jou gemaakte cake heb je hem
ingesmeerd met jam?gr nora

Gast  28 jan 2012 12:27
hallo amber bedankt voor al je heerlijke recepten ik heb heel veel geleerd van jou,Er is alleen 1 iets wat mij nooit lukt en dat zijn crosantjes!heb jij toevallig een recept voor ons?maar dan niet die met die boter en dan weer in de koelkast dat is zo`n gedoe.thanks zehia
_





_
Amber  
29 jan 2012 16:53
Inderdaad Nora; in plaats van hem te bestrooien met poedersuiker kan je 'm ook besmeren met iets warmgemaakte jam.

Nee sorry,Zehia; ik heb geen recept voor croissantjes; misschien één van de mensen die hier reageren wel?

groetjes,
AMBER


Gast  16 feb 2012 13:13
Hoi Amber
Ik heb het net gemaakt, en het ziet er echt lekker uit!!!ik heb zo aonddienst dus die gaat mee voor de zusters! als we pauze hebben.
bedankt Amber
Gr sam
_





_
Amber  
16 feb 2012 13:21
Succes er mee en eet smakelijk! :grin:

groetjes,
AMBER

Gast  04 aug 2012 17:00
slecht.
_





_
Gast  04 aug 2012 17:00
hahahahahahahhahahahahahahhahah graaapje.

Gast  07 aug 2012 17:40
Jouw gerechten lukken altijd Mashallah. Trots op een marokkaanse vrouw die zoveel kan. Ik heb al vele malen jouw recepten gebruikt.

Elke keer lukt het weer, hartstikke bedankt.


_





_
Gast  14 aug 2012 02:50
Hallo Amber,


Ik wilde je even zeggen wat een onwijs heerlijke ananascake!!!!!
Ik heb er van genoten en de rest van de familie ook.
Geweldige site!!!! Alles is zo duidelijk uitgelegd heb diverse recepten van je gebruikt en allemaal zijn ze heerlijk.

Lange leve koken met Amber.

Amber  
14 aug 2012 17:22
Dank je wel voor je leuke en hartelijke reactie. Fijn dat de recepten je goed bevallen.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  18 aug 2012 23:15
Heeee Amber,
wil je cake zo graag maken, maar hoeveel is een dessertlepel. Kan ik ook een andere soort lepel gebruiken of weet je hoeveel gram bakbpoeder ik nodig heb, is nog beter.

ik hoor het graag van je, wil het vanavond anders morgenvroeg maken.

alv. bedankt

Amber  
19 aug 2012 11:27
1 Dessertlepel (dus een lepeltje waar je een dessert (oftewel een toetje) mee eet) is ongeveer nét als 1 koffielepel, dus ongeveer 1 1/2 theelepel.
Hoeveel gram dat precies is weet ik niet, maar het hoeft niet zo precies.
_





_
Gast  22 aug 2012 22:24
Heerlijke Ananastaart! Hij bleef alleen wel aan de bodem plakken, dus ik kreeg de ananas er niet helemaal heel uit. Volgende keer leg ik er een blaadje bakpapier onder. Maar sowieso bedankt voor het recept!

Amber  
23 aug 2012 13:26
Wel de bakvorm vantevoren goed invetten met boter; daarna eventueel een rond blaadje bakpapier en dan misschien de suiker.........
_





_
Gast  20 sep 2012 09:48
love u amber je heb echt veel goede resepe tnx
heb over 1week vejaardag van nicht deze taart word ook zeker 1van de 5 lekker makelijk en snel!

gr

Gast  26 sep 2012 19:26
ik wou die nog vandaag makken maar had geen ananas thuis . maar ik ga die zeker morgen makken .die ziet er lekker uit
xxxnoena
_





_
Gast  26 sep 2012 20:07
hallo die cake ziet er lekker uit maar ik niet makken. want ik lust geen cake.XXXXXXXXX. IK BEN AHNAY

Amber  
27 sep 2012 15:14
Toch maar eens proberen,zou ik zeggen. Je lust toch wel ananas?
Deze cake smaakt heel anders dan "gewone" cake hoor, dus je lust 'm vast wel :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  27 sep 2012 20:52
oke ik ga proberen want ik lust wel ananas

Gast  27 sep 2012 23:02
als je de bakvorm in smeert met boter en dan doe je tog bloem maar je doet suiker verbrand die dan niet
_





_
Amber  
28 sep 2012 13:26
Nee, als je de cake niet té heet bakt, dan caramelliseert die suiker en dat maakt het zo lekkerder...

groetjes,
AMBER

Gast  28 sep 2012 22:04
oke is goed dank je wel ik hoop maar dat die niet gaat branden of plaken want meestal bij mij plakt de cake ook al doe ik boter en bloem maar tog plakt die raar he
_





_
Gast  30 sep 2012 00:02
wat is room boter .is dat gewoon boter

Gast  30 sep 2012 15:30
ik heb die cake net gemaakt en nu is die aan het baken ik hoop maar dat die gaat lukken en niet plaken ik zal julie wel iets laten weten
straks .xxxxnoena
_





_
Amber  
30 sep 2012 15:34
Roomboter (en dat staat ook altijd op het pakje) is "gewone" boter ja, dus geen margarine.
Sommige mensen noemen margarine ook vaak boter,maar dat is het natuurlijk niet......



Gast  30 sep 2012 17:44
die cake was wel lekker maar was heel dun .en ook geplakt vind ik wel jammer hoe zou dat kommen dat die zo dun was terwel dat ik twee kofie leppels bakboeder hep gedaan

_





_
Gast  04 okt 2012 18:53
ik ga het morgen maken ik heb geen ananas thuis maar het ziet er wel
lekker uit. GROETJES laila

Gast  04 okt 2012 22:09
ja ik ga die ook nog is maken want bij mij was die wel lekker maar te plat
maar nog is proberen xxxx noena
_





_
Gast  24 okt 2012 16:53
Vrijdag hebben wij feest ga ik zkr
Maken!!

Bedankt!! Groetjes amal

Amber  
25 okt 2012 21:04
Ik heb ook feest, dus EID MOUBARAK!! :grin:
_





_
Gast  22 nov 2012 16:45
:grin: leuk


Gast  14 feb 2013 10:20
Ben nu bezig de omgekeerde ananascake te bakken , ga vanmiddag trakteren. Heb een bakkleedje die ik heb ingevet onder in de bakvorm gelegd. Weet niet of je het zelfde resultaat krijgt . Nog een half uurtje geduld en dan het resultaat bewonderen
_





_
Gast  02 mrt 2013 13:02
Heerlijk recept, ik heb het meerdere malen gemaakt. Klopt het dat de deeg niet erg hoog wordt? En de onderkant (waar de plakken ananas liggen) niet erg bruin wordt. Toch blijft het een top recept! Bedankt!

Groetjes,
Een fan van Amber

Amber  
02 mrt 2013 19:39
Inderdaad, erg hoog wordt de cake niet.......ook wordt de bovenkant niet erg bruin, maar dat ligt er aan hoe lang je de cake bakt.
De suiker caremelliseert en dan hoort de bovenkant er uit te zien als bruine caramel.
_





_
Gast  25 apr 2013 13:17
Hoi ik ga vandaag maken het zit er echt lekker uit

Gast  18 jul 2013 21:19
ik ga deze echt maken als het suikerfeest!!!
mijn familie gaat er echt van smullen!!!
_





_
Gast  18 aug 2013 09:42
Hallo Amber, ik heb vorige week de ananascake gemaakt - heerlijk! Alleen de bodem was nog geen cm dik. Zou ik ook gewoon de hoeveelheden kunnen verdubbelen voor een iets andere dikke cake of werkt het zo niet? Ook wil ik vandaag proberen om het eens met appel te maken; kan ik dan de ananassap vervangen door citroensap en de appels ook besprenkelen met citroensap en bestrooien met kaneel?

Amber  
18 aug 2013 13:21
Als je de cake volgens het bovenstaande recept bakt dan wordt-ie zo dik als je ziet op de foto.
Wil je 'm nóg dikker hebben verdubbel dan de hoeveelheden ingrediënten voor de cake.
De hoeveelheid ananas met suiker blijft wél het zelfde.
Je kunt ook ander fruit gebruiken; appel, zoals jij als schreef, besprenkeld met wat citroensap tegen het verkleuren en bestrooi met wat kaneel (gebruik dan i.p.v. het sap door het cakebeslag 3 eetlepels melk) of bijvoorbeeld dunne schijfjes perzik of peer uit blik; gebruik daar dan ook een paar eetlepels siroop van het blik van bij de bereiding van je cake.
Ik schreef al eerder bij andere recepten dat een recept alleen maar een richtlijn is; je kunt er zélf aan veranderen wat je zélf wilt....
Succes er mee.
groetjes,
AMBER
_