Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 15:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jeanneke1 om 15:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jeanneke1 om 15:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 15:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jeanneke1 om 15:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jeanneke1 om 15:32
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 15:32
_
Elvira Online

Door kiwi om 15:32
_
Kiwi Online





_

Andere artikelen



Tajine van rundergehaktballetjes met rijst


Tajine van rundergehaktballetjes met rijst

Lekkere malse rundergehaktballetjes vermengd met rijst
verwerkt in een tajine......

Dit heb je nodig:

500 gram rundergehakt;
1 ei;
3 eetlepels ongekookte rijst;
1 dessertlepel zwarte peper;
zout naar smaak;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
1 mespuntje kaneelpoeder;
1/2 dessertlepel kurkuma.

Voor de saus:
1 grote ui, fijngehakt;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 dessertlepel zwarte peper;
1 dessertlepel zout;
een paar draadjes saffraan;
1/2 dessertlepel kurkuma;
4 eetlepels zonnenbloemolie;
1 eetlepel roomboter;
500 ml. water.

Zo maak je het:

Verhit de olie en de roomboter in een kookpan en fruit daar in de gehakte ui, de gehakte koriander de specerijen en zout naar smaak.
Laat dat mengsel 2 minuten pruttelen, voeg het water toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

Doe ondertussen het gehakt in een kom en vermeng dat met de rijst, het ei, het kaneelpoeder, de fijngehakte verse koriander, de kurkuma en het zout en de peper naar smaak.
Vorm kleine balletjes (zo groot of klein als je zelf wilt)van het mengsel en voeg ze toe aan de saus in de kookpan.
Laat ze ongeveer 15-20 minuten zachtjes stoven.
Vind je dat er te veel saus is, laat dat dan een beetje inkoken zonder het deksel op de pan.

Voeg op het laatst het sap van 1/2 citroen toe aan de saus.

Schep de gehaktballetjes met de saus op een mooie schaal of in een tajine (zie foto).
Versier met een decoratief gesneden citroen of met wat plakjes ingelegde citroen.

Dien op met daarbij bijvoorbeeld een aardappelsalade en vers Marokkaans brood.






Geplaatst op 28 mei 2011 00:01 en 8161 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  11 jul 2011 19:57
MMMMMmmmmm..... ga ik proberen klaar te maken!

Gast  24 jul 2011 13:02
ga ik proberen,bedankt.
_





_
Amber  
26 jul 2011 11:51
Veel succes en plezier daar bij!

groetjes,
AMBER

Amber  
26 jul 2011 12:13
Veel succes en plezier daar bij!

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  23 aug 2011 12:34
prachtig weblog...gefeliciteerd :grin: ik kwam het toevallig tegen...ga zeker enkele recepten proberen...Mariana

Gast  29 aug 2011 11:46
Dank je wel ga ik zeker gebruiken :grin:
_





_
Gast  13 jun 2013 17:01
was echt lekker!!!


Amber  
13 jun 2013 19:20
Mooi zo! :grin:
_