Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jannie1944 om 21:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door bellahelena om 21:40
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door jannie1944 om 21:38
_
Jannie1944 Online

Door Benneke om 21:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 21:37
_
Tteun Online

Door hehety om 21:36
_
Hehety Online

Door janssb om 21:35
_
Janssb Online

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



RUNDERTAJINE MET DADELS




Heerlijke tajine van rundvlees met het zoete accent van dadels

Dit heb je nodig:

750 gram riblappen;
1 ui ;2 teentjes knoflook;zout en peper ;3 tomaten;2 el olijfolie ;1 tl safraanpoeder ;1 tl kaneel;1 tl gemberpoeder ;0,5 liter runderbouillon;sap van een halve citroen ;500gram aardappels;200 gram dadels (gedroogd);5 takjes verse munt.



Zo maak je het:

Snijd de riblappen in dobbelstenen. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukken.

Bereidingswijze: Verhit de olie in de tajine of braadpan. Voeg ui, knoflook en rundvlees toe. Bak het vlees in ca. 6 minuten rondom bruin. Voeg zout, peper, tomaten en specerijen toe en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg de bouillon en het citroensap toe en laat het geheel ca 2 uur zachtjes stoven. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg de aardappels met de dadels toe aan het vleesmengsel en laat het geheel nog ca 1 uur stoven.

Dien op in een tajine of op een mooie ronde schaal met grote stukken Marokkaans brood erbij.




Geplaatst op 18 maart 2007 16:55 en 8194 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 aug 2012 17:29
Wat een heerlijk gerecht! Al zoekende via het internet kwam ik je weblog tegen. Nu voor de tweede keer gemaakt, echt fantastisch!
Dank je wel en ga zo door!

Amber  
04 aug 2012 19:09
Graag gedaan "gast"en nog veel kookplezier gewenst op mijn weblog.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  11 apr 2013 14:49
Ik probeer dit gerecht vandaag uit.. Ben benieuwd! :grin:

Gast  08 sep 2017 08:20
Dit is mijn fovoriet, maak het nu al jaren en hij blijft zalig,
Het vlees wrijf ik wel in met harissa en ik doe op het laatst een flinke schep aoilli erbiij...
groetjes ramona
_