Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fiederelsje om 21:24
_
Fiederelsje Online

Door bellahelena om 21:24
_
Bellahelena Online

Door tulpmans om 21:22
_
Tulpmans Online

Door Rotomaori om 21:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 21:21
_
Inemaartje Online

Door Lifeisaminestrone om 21:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Benneke om 21:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Keesvi om 21:17
_
Keesvi Online





_

Andere artikelen



Romige cocosblokjes


Romige cocosblokjes

Lekkere cakeblokjes met een romige cocostopping voor bij de thee (of koffie natuurlijk).....

Dit heb je nodig:

Voor het cakedeeg:

125 gram zachte roomboter:
100 gram poedersuiker;
1 ei;
1 koffielepel vanille-essence;
de geraspte schil van 1 gele citroen;
230 gram gezeefde bloem;
1 mespuntje zout;
1/2 koffielepel bakpoeder.

Voor de topping:

4 eieren;
180 gram poedersuiker:
90 gram geraspte cocos;
50 gram bloem;
30 cl room;
15 cl cocosmelk;
de geraspte schil en het sap van 2 groene citroenen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Beboter en bekleed met bakpapier een bakvorm van 20 x 28 cm.

Maak de deegbodem:

Klop de roomboter en het poedersuiker tot een witte en romige massa.
Mix er het ei, de vanille-essence en de geraspte gele citroenschil doorheen en schep er de gezeefde bloem. het zout en de bakpoeder doorheen.
Schep het deeg op de bodem van de bakvorm en zet 20 minuten in de oven totdat de cake licht goudbruin is.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Verlaag de temperatuur van de oven tot 160 graden.

Maak de topping van de cake:

Klop de eieren en de poedersuiker tot een witte massa.
Roer er de geraspte cocos, de bloem, de room, de cocosmelk, de geraspte schil en het sap van de groene citroenen doorheen.
Mix alles goed en bestrijk er de cakebodem mee.

Zet ongeveer 35 minuten in de oven totdat de topping stevig is.

Laat helemaal afkoelen in de vorm voordat je het in blokjes gaat snijden.
Voor het presenteren kan je de blokjes nog bestrooien met wat geraspte
cocos.





Geplaatst op 08 september 2011 16:08 en 11832 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 okt 2011 17:31
hebben jullie niet een koekjes recept met alleen maar kokos en met wit chocola er omheen


Amber  
26 okt 2011 16:01
Pardon; JULLIE??? Ik ben maar in m'n eentje hoor en maak dit weblog helemaal zelf.
Wil je andere recepten kijk dan bij de categorieën, b.v. bij de categorie ""koek/gebak/bonbons"; een ander recept waarin gebruik wordt gemaakt van cocos en dat je misschien ook wel lekker vindt is dit:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=45338&Cocosbonbons-met-hazelnoot

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  07 nov 2011 10:13
ik ga het een keertje proberen even kijken of het lekker is.maar ik denk van wel.ik hoop het.hmmmm ik ben benieuwd :grin:

Gast  21 dec 2011 14:06
ik heb aankomende zaterdag een seba3 en wil dit graag maken en dan maar kijken of het lukt. maar ik heb ff een klijn vraagje: moet je perse het sap gebruiken van groene citroenen of kunnen dat ook gewoon gele citroenen zij want dat is namelijk de enige soort die ik hier in huis heb. ik hoop dat je nog antwoord kunt geven voor zaterdag want ik heb het echt nodig
groeten
een bezoekster
_





_
Amber  
21 dec 2011 15:05
Is ook goed hoor....

Gast  05 jul 2012 12:12
Salaam alaikum,

Eerst en vooral mabourouk met deze mooie weblog, ik ben er vaak receptjes komen snoepen.
Ik zou graag die cocoskoekjes maken, maar voor hoeveel koekjes is het recept?

Gr Leila en zeker verder doen hé
_





_
Gast  13 jul 2012 15:31
Ik heb het geprobeerd het was egt heel lekker ik ga het zeker vaker doen.


Gast  16 aug 2012 12:35
lekker! de kokos blokjes maar kun je het ook zonder coco's melk doen?


_





_
Amber  
16 aug 2012 12:53
Misschien kan het vervangen voor gewone melk,maar dat gaat wel ten koste van de smaak.
Voor het recept is het belangrijk dat je kokosmelk gebruikt; elke goeie supermarkt verkoopt dat in blikjes.

Gast  17 aug 2012 21:09
ehm zondag al suikerfeest ik zie geen koekjes bij staan nou een paar kunnnen er meer komen ?en leuk website
_





_
Amber  
19 aug 2012 12:11
Kijk in de linkerkolom

Amber  
19 aug 2012 12:14
Kijk in de linkerkolom bij categoriënoverzicht en klik dan op categorie 10;"koekjes/gebak/bonbons"; daar vind je tientallen koek en gebakrecepten.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  10 sep 2012 12:38
Haaai,
Wat voor room gebruik je ?

Amber  
10 sep 2012 20:09
Gewoon ongeslagen slagroom
_





_
Gast  27 sep 2012 14:23
Dag Amber,

het recept van romige cocosblokjes zien er heerlijk uit. Zijn ze nog lekker en vers als ik ze 2 dagen voor het serveren maak?

gr. siham

Amber  
27 sep 2012 15:07
Natuurlijk....als je ze maar in een goed afgesloten doos doet.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  23 okt 2012 14:34
Dag Amber,

heb ze gemaakt de cocosblokjes! overheerlijk bedankt voor het recept

Gast  02 nov 2012 18:35
Zijn er geen nieuwe recepten?
_





_
Amber  
03 nov 2012 18:09
Er staan al honderden recepten op mijn weblog, dus daar moet je het even mee doen.
Even geduld dus..........

Gast  25 jan 2013 18:31
Hallo,

Ik heb je recept uitgeprobeerd,
De bodem was heel hard, bij mij was het niet eht een beslag toen k alles had gemixt, het leek meer een beslag als die appeltaart bodem van Koopmans als je snapt wat k bedoel. De topping was ook niet zo romig. Ik weet echt niet wat k fout heb gedaan, alle ingrediënten heb k gewogen en precies alle stappen gevolgd.
_





_
Gast  25 jan 2013 20:27
Hallo,

Ik heb vandaag deze recept gemaakt. Ik moet zeggen dat ik alle stappen keurig gevold heb en de ingrediënten ook keurig heb gewogen etc. Toch is de deeg heel hard geworden en de topping was niet zo romig. Toen k de ingrendienten van de deeeg gemixt had was de deeg net zoals (deeg die je maakt voor appeltaart uit pak?) als je snapt wat k bedoel. Wat zou k verkeerd hebben gedaan?

Amber  
25 jan 2013 20:45
Ik weet niet wat je fout zou hebben gedaan; het recept is zoals het hier boven staat en het resultaat staat op de foto; andere bezoekers hebben het ook al eens gemaakt en zonder problemen.......
_





_
Gast  27 feb 2013 10:19
Dag Amber,

Heb deze al 10 tal keren gemaakt wat een succes, maak hem ook voor suikerfeest en offerfeest omdat het een heel gemakkelijk recept is en ook leuk in blokjes, ik bewaar hem wel altijd in de koelkast!:grin: Ben blij dat ik je blog heb ondekt

Groetjes Fatima

Amber  
27 feb 2013 12:04
Hallo Fatima,

Bedankt voor je reactie en fijn dat je deze cocosblokjes lekker en gemakkelijk vindt.

groetjes,
AMBER
_