Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Lucien55 om 01:16
_
Lucien55 Online

Door RobvanYoutek69 om 01:16
_
Nieuw op 50plusser.nl

Door Marc om 01:13
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door jjacqueline om 01:06
_
Jjacqueline Online

Door CreaTineke om 00:51
_
Profielgegevens aangepast

Door CreaTineke om 00:43
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst

Door CreaTineke om 00:43
_
Profielgegevens aangepast

Door Qyara2006 om 00:43
_
Qyara2006 Online





_

Andere artikelen



Citroen/saffraancakejes met amandel


citroen/saffraancakejes met amandel

Dit zijn lekkere en heel gemakkelijk te maken cakejes....

Dit heb je nodig:

1 ei;
50 gram fijngemalen witte amandelen;
35 gram bloem;
1 mespunt bakpoeder;
50 gram zachte roomboter;
70 gram suiker;
2 eetlepels volle melk;
1 eetlepel citroensap;
1/4 geraspte citroenschil;
een beetje saffraanpoeder of een paar draadjes saffraan
geweekt in wat water.

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 160 graden.

Mix de roomboter met de suiker.
Voeg er het ei, het citroensap, de saffraan en de citroenrasp aan toe
en mix goed door elkaar.
Mix er er bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder en de melk
doorheen.

Doe het beslag in kleine, beboterde vormpjes of in een grote
beboterde minimuffinvorm.
Vul elk vormpje voor niet meer dan 2/3.

Bak de cakejes ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin en
gaar zijn.

Laat afkoelen op een rooster en bedek evt. met glazuur
of bestrooi ze met poedersuiker.





Geplaatst op 18 september 2011 18:45 en 6102 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
VeraCruz  
28 sep 2011 20:47
een vraag aan Amber,
zijn de genoemde hoeveelheden juist.? met name bloem 35gr.
mij lijkt het voor b.v. 12 muffin's veel te weinig.
m.vr.gr. Ineke

Amber  
30 sep 2011 16:34
Nee hoor...het klopt wel; je moet weten dat je ook de fijngemalen amandelen moet zien als een soort bloem en dat die met elkaar worden vermengd.
_





_
VeraCruz  
06 okt 2011 07:16
Dag Amber, niet zoveel animo voor deze cakejes.
ik heb ze gemaakt. kwam slechts tot 10. als echte cake kwamen ze luchtig en prachtig vol uit de oven. toen leek het alsof ze wilde krimpen. (instorten). gelukkig niet echt. ze laten keurig los uit de papieren vormpjes. ik heb er stiekum als eentje geproefd. heel apart. morgen hoor ik waarschijnlijk of het voor herhaling vatbaar is. gr.v. Ineke :grin:

Amber  
06 okt 2011 10:13
Ach, er valt hier genoeg te kiezen v.w.b. de zoete recepten en niet iedereen reageert natuurlijk (wat wel weer jammer is).
Dit recept staat natuurlijk nog niet zo lang op mijn weblog; toch is het al 221 keer bekeken.......wat niet is, kan nog komen natuurlijk :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  06 okt 2011 19:49
Hallo Amber ik heb deze site van jou bij m,n favorieten staan,
Deze safraan cake-jes lijken me heerlijk ,nooit eerder gemaakt wil het snel maken alleen doe ik er geen bloem bij (khd)vul ik verder aan met amandelmeel dat kan toch ook?En geen suiker maar vloeibaar zoetstof.ik laat je weten zodra ik deze heb gemaakt.
Mooie achtergrond foto prachtig.
Groetjes Henny47

Amber  
06 okt 2011 21:08
Hallo Henny,

Ik ben erg benieuwd of ze ook goed zullen lukken op de manier zoals jij ze gaat maken.
Als je wilt, laat je me het dan even weten?

groetjes,
AMBER
_





_
Henny47  
10 okt 2011 14:08
Hallo Amber
Ik heb ze gemaakt van alleen amandelmeel ze zijn 1 cm hoog geworden ik heb er 9 uitgehaald,maar de smaak was heel goed,Als deze op zijn maak ik ze opzeker weer en dan maak ik een beetje meer beslag,de smaak is echt heel lekker,van de safraan??

Liefs Henny

Amber  
10 okt 2011 14:26
Van de saffraan en, neem ik aan, van het amandelmeel.
Dat laatste maakt de cakejes toch wel wat compacter, denk ik zo, dus vandaar dat ze dan maar 1 cm. hoog worden....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  24 okt 2011 17:34
Klinkt erg lekker! Voor mij een leuke variant op de andere (chocolade) amandelcakjes en taart die ik al ken.

Even een rare vraag... kun je ze ook maken zonder boter denk je? De amandelrecepten die ik ken zijn nl allebei zonder toevoeging van vet. (niet dat ik tegen roomboter ben hoor ;-) ben gewoon nieuwsgierig)

Leuk blog!

Gast  24 okt 2011 17:56
Hoi als jij geen boter wil gebruiken dan zou je roomkaas light kunnen gebruiken die koop ik bij de lidl light soft sheese en dan aan vullen met beetje bij beetje melk ,soja?het moet wel een smeuige prutje worden anders word het zo droog ook weer niet te nat hoor denk erom.suc6
groetjes Henny 47
_





_
Amber  
26 okt 2011 16:03
Leuk dat jullie willen varieëren op dit recept.....daar hou ik wel van.... :grin:

groetjes,
AMBER

Gast  31 okt 2011 10:44
Hoi Amber,

Ik ga ze maken voor Lhied. Ik ben benieuwd. Ik denk dat ik alle ingredienten dubbel ga gebruiken omdat het voor een groot aantal mensen is. Laat je wel weten hoe het gegaan is.
De safraan draadjes he. Moet ik die in een eetlepel heet water waken en dan alleen de vocht gebruiken?

Groetjes,
Nadia
_





_
Gast  01 feb 2012 08:31
hoeveel cakejes kun je er van maken?

Gast  19 feb 2012 13:57
hoe lang kan je het bewaren
_





_
Gast  19 feb 2012 14:12
hoelang kun je deze cakejes bewaren?
we willen ze graag maken alleen moeten we daarvoor weten hoelang je ze kunt bewaren.


x cake

Gast  19 feb 2012 14:13
MMM CAKE...
_





_
Gast  14 aug 2012 15:56
Leuke en mooie site met lekkere recepten.

Heb je nog geen app?

Amber  
14 aug 2012 17:19
Nee,sorry.....
_





_
Gast  09 sep 2012 19:28
jammer dat er geen vruchten taarten zijn of aa aardbeien!
leuke site maar kun je iets over dat doen

alvast bedankt :grin: