Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ajnijkamp om 12:10
_
Ajnijkamp Online

Door Wibootje om 12:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marc. om 12:06
_
Marc. Online

Door inemaartje om 11:57
_
Inemaartje Online

Door Geertje935 om 11:57
_
Geertje935 Online

Door moontje om 11:56
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 11:53
_
Loezie Online

Door Loezie om 11:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Briouats met pinda/sesamvulling


briouats met pinda/sesamvulling

In de lange rij van overheerlijke "briouats"-recepten op dit weblog is dit een recept van krokante briouats met een pinda en sesamvulling.

Dit heb je nodig:

700 gram ontvliesde pinda's;
300 gram sesamzaadjes;
3 Marokkaanse theeglazen poedersuiker;
1/4 koffielepel gemalen Arabische gom;
1/2 theeglas oranjebloesemwater;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
2 eetlepels roomboter;
1 eigeel;
4 potten honing;
loempiavellen;
olie om te frituren.

Zo maak je het:

Grill de pinda's al omscheppend goudbruin in een droge koekenpan.
Doe hetzelfde met de sesamzaadjes.

Doe de gegrillde pinda's, de sesamzaadjes en de poedersuiker in een
keukenmachine en maal fijn.
Voeg er de Arabische gom, het kaneelpoeder, het oranjebloesemwater
en de gesmolten roomboter aan toe en kneed alles goed door elkaar.

Vorm balletjes ter grootte van een kers van het mengsel.

Snijd de loempiavellen in repen en leg twee repen onder elkaar zodat
je één lange reep krijgt.
Leg een balletje van het pindamengsel onderaan elke reep deeg en
vouw dat tot driehoekige briouats. (Vind je dat nu lastig om te
doen, maak dan rolletjes van het pindamengsel en leg een
rolletje op de hoek van een loempiavel en rol er een "sigaar" van).

Plak het uiteinde van elke gevouwen of gerolde briouat vast met wat eigeel.

Bak de briouats in de hete olie en doop ze, als ze gebakken zijn,
meteen in de honing.
Goed laten uitlekken en koud serveren.





Geplaatst op 25 september 2011 21:23 en 9898 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  18 okt 2011 15:55
waar kan je arabische gom halen!!
Of kun je dit weglaten bij dit recept??

Amber  
19 okt 2011 17:55
Arabische gom koop je bij een Marokkaanse/Turkse slager of bij een Indische Toko.
Ik koop het zelf in Marokko maar daar heb jij natuurlijk niets aan.
Liever laat je het niet weg uit het recept, maar je kunt het proberen.
Als jij het lekker vindt zónder Arabische gom dan is het ook goed, toch?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  25 okt 2011 18:34
lekkerrrrrrrrr heerlijk hoor

Gast  25 okt 2011 18:36
kun jij ook makelijke koekjes amber ze zijn heerlijk
_





_
Amber  
26 okt 2011 16:08
Makkelijke koekjes?
De meeste koekjesrecepten die hier staan zijn niet zo erg moeilijk hoor.
Kijk in de linkerkolom bij categorie 10: "koek/gebak/bonbons" en daar vind je tientallen andere -en ook gemakkelijke- recepten.

groetjes,
AMBER

Gast  04 nov 2011 18:16
Best lekker die koek
_





_
Gast  29 nov 2011 15:54
Hmm briouats, altyd lekkeer

Gast  12 apr 2012 12:49
Beste Amber, Heel erg bedankt voor de recepten :grin: .

Groetjes Yvette

_





_
Gast  06 jul 2012 19:55
Dag amber,
Ik heb een vraagje over de briouts met pinda.
De recept die aangegeven staat, is dat van een kilo of van hoeveel. zodat ik er rekening mee kan houden. Anders heb ik opeens heel weinig voor mijn gasten (haha).

Liefs samira.
PS: Kun je het na mijn mail sturen a.u.b.

Gast  08 jul 2012 19:41
lekker marokkaanse eten
_





_
Gast  08 jul 2012 19:42
hmmmmmmmmmmmm heel lekker

Gast  24 jul 2012 13:20
Lijkt me lekker ik ga het deze week maken. Lekker eten de ramadan
Voor hoeveel mensen is 4 potten?

_





_
Gast  22 okt 2012 13:07
ooo de lekkerrstewat ik ooit heb geproeft