Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door annaseb om 18:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Shyne om 18:27
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door annaseb om 18:26
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door annaseb om 18:25
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door dagmar57 om 18:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door annaseb om 18:24
_
Annaseb Online

Door vriend55 om 18:23
_
Vriend55 Online

Door RobvanYoutek69 om 18:22
_
RobvanYoutek69 Online





_

Andere artikelen



Briouats met kippenvlees, kippenlever en groene olijven


briouats met kippenvlees,kippenlever en groene olijven

Weer een ander "briouats"-recept, dit keer met kippenvlees,kippenlever en groene olijven.

Dit heb je nodig:

Een pak diepvriesloempiavellen;
1 eigeel;
2 kipfilets;
200 gram kippenlevers;
3 chalotjes;
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 fijngeperste teentjes knoflook;
1/2 koffielepel kurkuma;
een paar groene ontpitte olijven;
zout en peper naar smaak;
olijfolie;
zonnenbloemolie om te frituren.

Zo maak je het:

Fruit de fijngehakte chalotjes in een scheut hete olijfolie en voeg
daar de fijngesneden kipfilets, de geperste knoflookteentjes,
de kurkuma en zout en peper naar smaak aan toe.
Bak alles omscheppend even goed door.
Voeg er dan de in kleine stukjes gesneden kippenlevers aan toe
en bak mee tot alles gaar is.
Roer daar tot slot de fijngehakte peterselie en de in kleine stukjes
gesneden groene olijven doorheen.
Proef of de vulling goed op smaak is.
Laat afkoelen tot lauw.

Leg op elke ontdooide loempiavel twee eetlepels van de vulling
en rol er "sigaren" van.
Plak de sigaar dicht met wat losgeklopt eigeel.

Verhit de zonnenbloemolie tot 180 graden en bak daarin de
briouats goudbruin en krokant.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.

Je kunt ook filodeeg gebruiken en dan bakken in de oven
op 180 graden.
Bestrijk hiervoor elk filodeegvel met gesmolten roomboter
en rol ook daar sigaren van en leg die op een met bakpa-
pier belegde bakplaat.
Bestrijk tot slot elke sigaar met wat gesmolten boter en
bak de briouats goudbruin en krokant.





Geplaatst op 06 oktober 2011 11:51 en 6690 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Harry..1  
24 okt 2011 14:16
tjsu ..klinkt goed. :grin: ..hmm maar die . .olijfjes hahaha

Amber  
24 okt 2011 14:27
Weglaten mag hoor......vindt je die gevulde rolletjes nou wél lekker ( die briouats dus), dan staan er nog veel meer op dit weblog, maar dan met andere vullingen.

groetjes,
AMBER
_





_
Harry..1  
24 okt 2011 14:37
haha komt goed..lekkere recepten... :grin: