Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door S.postma om 08:06
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet65 om 08:06
_
Greet65 Online

Door S.postma om 08:06
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Annelies1 om 08:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door elly01 om 08:04
_
Elly01 Online

Door S.postma om 08:02
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tteun om 08:01
_
Tteun Online

Door Annelies1 om 08:00
_
Annelies1 Online





_

Andere artikelen



Tonijn/groentenballetjes


Tonijn/groentenballetjes

Ze zien er uit als onze bekende bitterballen, maar ze zijn het niet.
Dit zijn smakelijke balletjes van tonijn en groenten.

Dit heb je nodig:

200 gram tonijn naturel uit blik;
1 middelgrote geschilde en geraspte aardappel;
1 middelgrote geschrapte en geraspte wortel;
1 fijngehakte ui;
1/2 rode of groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden (of een
kleine geraspte courgette);
een eetlepel zeer fijngehakte verse koriander en platte peterselie;
1 handje geraspte Emmenthaler kaas (of een andere kaas naar smaak);
2 eieren;
2 eetlepels paneermeel;
zout en peper naar smaak;
extra paneermeel;
olie om te frituren.

Zo maak je het:

Doe in een grote kom de fijngesneden/geraspte groenten, de tonijn,
de platte peterselie/koriander, de geraspte kaas en peper en zout
naar smaak.
Roer alles door elkaar, voeg de (losgeklopte) eieren toe en vermeng
alles goed.
Doe er twee eetlepels paneermeel bij en roer dat door het mengsel.
Maak dan balletjes ter grootte van een abrikoos.(foto2)

Rol de balletjes door het paneermeel en zet een half uur in de
koelkast.(foto3)

Verhit de olie in een diepe- of een frituurpan en frituur de balletjes
goudbruin en gaar.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met daarbij b.v.
een salade.









Geplaatst op 26 oktober 2011 21:10 en 6625 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 dec 2011 09:41
Voor hoeveel personen is dit gerechtje?

Amber  
07 dec 2011 15:53
Ligt er aan hoe grote eters dit gerecht komen opeten........uiteindelijk is het geen hoofdgerecht maar een lunch- of voorgerecht.
Het ligt er ook aan hoe groot je de balletjes maakt; even uitproberen een keer, zou ik zeggen.
_





_
Gast  29 dec 2011 23:42
zijn je groentjes allemaal op voorhand lichtjes gebakken? zoals aardappel enzo

Amber  
31 dec 2011 14:57
Nee hoor; wel alles zo klein mogelijk snijden of raspen.
_





_
Gast  28 feb 2012 22:32
helemaal top joh ik heb het uit geprobeerd het was lekker ik ga het vaker makken

Gast  28 feb 2012 22:34
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaahhhhhhhhh zo lekkker
_





_
Gast  04 jun 2012 15:29
Kan je deze invriezen?

Amber  
04 jun 2012 17:14
Ja hoor; net als zeg maar bitterballen, vóór het frituren in bakjes of diepvrieszakken doen en invriezen.
_





_
Gast  15 jun 2012 22:25
Kun je dit gercht ook een dag van tevoren maken en de volgende dag koud serveren of moet dit warm worden gegeten?

Amber  
17 jun 2012 16:31
Ik zou het eerst helemaal klaar maken tot het moment van frituren; dan afgedekt wegzetten (dus gepaneerd en wel) in de koelkast.
Dus tot dit moment in het recept:
"Rol de balletjes door het paneermeel en zet een half uur in de
koelkast.(foto3)
"
Je moet ze écht wel heet eten; nét als eigenlijk "gewone" bitterballen.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  21 jul 2013 15:22
Amber ik ben zoo groot fan van jou!

Erg bedankt voor de heerlijke recepten!
Vooral nu tijdend de ramadan xxxxxxx

Amber  
21 jul 2013 15:26
Graag gedaan hoor en bedankt voor het compliment! :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  30 jun 2014 13:33
hallo, is het uitlekgewicht 200 gr. of zonder uitlekken? :grin:

Amber  
30 jun 2014 17:12
Het is het uitlekgewicht..... :grin:
_





_
Gast  03 jul 2014 20:14
super bedankt voor je reactie. groetjes van hayet