Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 12:49
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door dagmar57 om 12:49
_
Dagmar57 Online

Door redone om 12:49
_
Redone Online

Door objectief om 12:48
_
Objectief Online

Door bonusmalus om 12:47
_
Bonusmalus Online

Door peetieq om 12:46
_
Peetieq Online

Door robby72 om 12:45
_
Robby72 Online

Door Shyne om 12:45
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Sinaasappelcake


Sinaasappelcake

Ziet dat er niet heerlijk uit?
Een fijne cake met de frisse smaak van sinaasappel.

Dit heb je nodig:

125 gram zachte roomboter;
125 gram poedersuiker;
3 eieren;
de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel;
125 gram bloem;
1 afgestreken koffielepel bakpoeder.

Voor het glazuur:
1/2 sinaasappel;
150 gram poedersuiker.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix in een kom de zachte roomboter samen met de helft van de
poedersuiker.
Splits de eieren.
Roer de eigelen door het boter/suiker-mengsel samen met de
geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel.
Mix er langzaamaan de gezeefde bloem en het bakpoeder
doorheen.

Klop de eiwitten stijf met het restant van de poedersuiker en
spatel dat luchtig door het beslag.

Beboter en bebloem een vierkante, lage bakvorm en schep
het beslag er in.

Bak de sinaasappelcake ongeveer 30 minuten in de
voorverwarmde oven.

Maak het glazuur:
Pers het sap uit een halve sinaasappel.
Roer er de poedersuiker doorheen tot een klontvrij
glazuur.

Haal de cake uit de oven en bestrijk de cake meteen
met het glazuur.

Laat afkoelen en snijd de cake in blokjes.





Geplaatst op 26 oktober 2011 21:43 en 14156 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Kiekie  
26 okt 2011 23:19
jammie,, jammie.. lekker kopje koffie erbij.. ga ik zeker ook een keer maken.. groetjes Kiekie

Minspin  
27 okt 2011 09:05
mmmmmmmmmmmmmm, lijkt me heerlijk, ga ik ook eens maken...


gr. Wieske.
_





_
Amber  
27 okt 2011 13:04
Succes daarbij, dames.... :grin:

groetjes,
AMBER

Gast  30 okt 2011 20:00
hoi Amber, hoe groot moet je bakblik zijn?

gr. Samira
_





_
Amber  
30 okt 2011 20:23
Nogal klein en vierkant; hoe kleiner je bakblik, hoe hoger je cake.....

Gast  08 apr 2012 12:51
lekker!!!!!!!!!!!!!!!! ga het gelijk maken :grin:
_





_
Gast  08 mei 2012 21:44
is dit een puur eerlijk recept want heb het 3 keer geprobeerd en wat gebeurt er je eet gewoon meel en eieren :twisted:

Amber  
09 mei 2012 13:11
Heb je toch iets helemaal fout gedaan.....wat bedoel je trouwens met "puur en eerlijk"?


_





_
Gast  06 jun 2012 20:26
echt een heeeerlijk recept Amber !
heb het net gemaakt mmm... die ga ik zeker vaker maken?!

beslamma

Gast  29 jul 2012 19:11
joepiee k ga het nu maken :grin:
_





_
VeraCruz  
04 aug 2012 17:35
Dag Amber, je ananas cake is in verschillende uitvoeringen nog steeds een favoriet bij ons. deze Sinaasappel ga ik ze de volgende keer voorzetten. zal je t.z.t. laten weten wat mijn "kritische" tafel heer ervan vind. groet van Ineke

Gast  08 aug 2012 17:51
het lijkt heerlijk :grin: maar je hebt te weinig bakpoeder aangegeven
_





_
Gast  08 aug 2012 17:53
colors

VeraCruz  
11 aug 2012 10:08
:grin: Dag Amber en Dames, geen mannen die zich melden.!
mijn ervaring heb ik op mijn "plekkie" gezet. incl.een paar foto's.
Voor cake gebruik ik cakemeel. mijn sinaasappels hebben veel sap. ik gebruikte 5 eetlepels. (de ananascake 3, voor 100gr.) het glazuur werd door die sappige sinaas appels te dun. achteraf, als je de tijd hebt van te voren maken, het wordt dikker, stroperiger, door het staan. ik schep het cakemeel erdoor. gebruik daar geen mixer voor. de eieren splitsen vind ik een gedoe.! misschien de volgende keer gewoon zoals bij cake gebruikelijk.? en misschien plakjes sinaasappel erin of op.?

mijn hetelucht oven op 170°c. en 20 minuten.

heel lekker.... ga het bij de hand houden Amber...
lieve groet Ineke
_





_
Gast  16 aug 2012 16:46
Hoeveel porties kun je ongeveer snijden als je bovengenoemde ' maten' aan houdt?
En kan ik ook een ronde springvorm of langwerpige cakevorm gebruiken?
Alvast bedankt voor je reaktie..dan kan ik misschien vanavond nog aan de slag
Groetjes

Amber  
17 aug 2012 17:20
Je kunt de vorm gebruiken die zelf wilt; gebruik je een ronde (spring-)vorm dan kan je er ook puntjes uit snijden.
Hoeveel je er uit haalt ligt aan hoe groot je ze zelf snijdt.......

gr.
AMBER
_





_
Gast  18 aug 2012 22:59
Echt heerlijk dank je wel voor t recept, ik heb deze vandaag voor t eerst gemaakt, het is makkelijk te maken en ook nog eens lekker x

Amber  
19 aug 2012 11:48
Mooi zo...ben blij dat het goed gelukt en lekker is.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  18 okt 2012 11:09
tbarkelah wie heeft dit verzonen ik heb het ook gemaakt echt fantastisch

Gast  21 okt 2012 14:50
lekker ma shallah
_





_
Gast  09 nov 2012 00:19
Hoi Amber,

Ik zag dit simpele recept en heb het vandaag uitgeprobeert. De cake is niet helemaal gelukt, te stevig, en zacht van binnen. Ik weet niet of dit door de boter komt of de eieren. 3 eieren op zo weinig bloem vond ik al teveel. Heb ook nog vers sinaasappelsap door t beslag gedaan, maar je proeft dat helemaal niet terug. Wellicht dat t een andere keer lukt met minder eieren=)

Gast  18 nov 2012 22:57
ziet er lekker uit! ga het zeker een keer maken
_





_
Gast  05 feb 2013 23:42
hoi ik heb hem geprobeerd,was goed geukt.

Amber  
06 feb 2013 11:46
Goed zo! Ben blij dat hij goed was.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  09 apr 2013 16:14
heb het net uitgeprobeerd! heerlijk cakeje

Gast  01 okt 2014 11:36
Goedemorgen Amber,

Wat is de afmeting van de platte bakplaat, en kan het ook in een ronde springvorm?

Alvast bedankt

mvg Kelly
_





_
Amber  
01 okt 2014 12:26
Neem een kleine, vierkante en lage bakvorm/blik. Ik schreef al dat hoe kleiner je vierkante bakblik is, hoe hoger de cake wordt.
Daarnaast schreef ik ook al eens in een reactie hierboven dat je natuurlijk ook een rond bakblik kunt gebruiken (is je eigen keuze, het is toch jóuw cake nietwaar?); neem dan ook een niet té groot blik.
Je kunt er dan puntjes van snijden.

Gast  01 okt 2014 17:38
Halo Amber,

Ja sorry ik had de reacties hieronder niet gelezen later wel dus heb de cake gemaakt een hij is heerlijk.

mvg
Kelly
_