Altijd lekker die gevulde en gegratineerde groenten....
Dit heb je nodig:
3 aubergines;
2 of 3 paprika's;
400 gram kalfs-rund[- of lamsgehakt;
2 kleine uien;
4 tomaten;
4 geperste teentjes knoflook;
1 ei;
1 eelepel tomatenpuree;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Blancheer de aubergines 10 minuten in kokend water met
wat zout.
Hol de aubergines uit met een lepel en prak het aubergine-
vlees fijn met een vork.
Hak de uien fijn en fruit ze in een scheut hete olijfolie.
Voeg er de in kleine stukjes gesneden tomaat, de geperste
tenen knoflook, de platte peterselie, de kurmuma, de
paprika, peper en zout naar smaak aan toe.
Schep alles goed door elkaar en laat 10 minuten sudderen.
Vermeng het gehakt met het komijnpoeder, wat paprikapoeder
en peper en zout en voeg toe aan het mengsel in de pan
samen met de tomatenpuree.
Schep alles weer goed door elkaar en laat nog eens 10 minuten
sudderen.
Voeg het geprakte auberginevlees bij het mengsel in de pan
en dan het losgeklopte ei.
Goed door elkaar scheppen en nog 5 minuten laten sudderen.
Schep het mengsel in de uitgeholde aubergines en de gehal-
veerde (en van binnen schoongemaakte) paprika's en leg ze
op een bakplaat.
Laat de gevulde aubergines en paprika's lekker gratineren
(ongeveer 20 minuten) totdat ze gaar en goudbruin zijn.