Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Gegratineerde aubergines en paprika's


gegratineerde aubergines

Altijd lekker die gevulde en gegratineerde groenten....

Dit heb je nodig:

3 aubergines;
2 of 3 paprika's;
400 gram kalfs-rund[- of lamsgehakt;
2 kleine uien;
4 tomaten;
4 geperste teentjes knoflook;
1 ei;
1 eelepel tomatenpuree;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Blancheer de aubergines 10 minuten in kokend water met
wat zout.
Hol de aubergines uit met een lepel en prak het aubergine-
vlees fijn met een vork.

Hak de uien fijn en fruit ze in een scheut hete olijfolie.
Voeg er de in kleine stukjes gesneden tomaat, de geperste
tenen knoflook, de platte peterselie, de kurmuma, de
paprika, peper en zout naar smaak aan toe.
Schep alles goed door elkaar en laat 10 minuten sudderen.

Vermeng het gehakt met het komijnpoeder, wat paprikapoeder
en peper en zout en voeg toe aan het mengsel in de pan
samen met de tomatenpuree.
Schep alles weer goed door elkaar en laat nog eens 10 minuten
sudderen.

Voeg het geprakte auberginevlees bij het mengsel in de pan
en dan het losgeklopte ei.
Goed door elkaar scheppen en nog 5 minuten laten sudderen.

Schep het mengsel in de uitgeholde aubergines en de gehal-
veerde (en van binnen schoongemaakte) paprika's en leg ze
op een bakplaat.

Laat de gevulde aubergines en paprika's lekker gratineren
(ongeveer 20 minuten) totdat ze gaar en goudbruin zijn.




gegratineerde paprika



Geplaatst op 26 oktober 2011 22:33 en 4302 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 dec 2011 17:20
moetje de paprika ook blancheren of niet?

mvg
fairouz

Amber  
09 dec 2011 22:46
Nee

_





_
Gast  15 nov 2013 21:11
Ik heb de aubergines geblancheerd maar ze waren toch niet zo gaar.en bij sommige recepten op andere sites worden die aubergines niet eens gekookt ze worden alleen gevuld en dan in de oven. Misschien Eem domme vraag maar worden die dan niet gegeten alleen de vulling zeg maar? Gr.

Amber  
16 nov 2013 13:23
Het is wél de bedoeling dat je ook de aubergine eet; daarom moet-ie eerst van tevoren worden geblancheerd; dat maak het ook gemakkelijker om het binnenste er uit te lepelen.
Dat binnenste vermeng je dan met de rest van de ingrediénten en daar vul je de geblancheerde aubergine en de paprika's mee.
Vind je zelf 10 minuten blancheren voor de aubergine niet genoeg, blancheer ze dan wat langer; ze moeten niet uit elkaar vallen natuurlijk.
_