Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door greet65 om 08:06
_
Greet65 Online

Door S.postma om 08:06
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Annelies1 om 08:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door elly01 om 08:04
_
Elly01 Online

Door S.postma om 08:02
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tteun om 08:01
_
Tteun Online

Door Annelies1 om 08:00
_
Annelies1 Online

Door S.postma om 08:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Amber
@Anita:

Het recept voor "krachel"heb ik geplaatst.

groetjes,
AMBER
26 augustus 2010 18:56


Amber
@Anita:

Nee, sorry, dat recept staat hier nog niet op.
Misschien binnenkort, oké?

groetjes,
AMBE R
26 augustus 2010 18:54


spinner
echt een top site :D
water loopt nu al uit mijn mond hoeken als ik de foto's zo zie
25 augustus 2010 22:03


Sylvia
Hallo Amber,

Nou. ik ga vanavond je recept Tajine kip met wortelen en doperwten uitproberen, het is de eerste keer dat ik een tajine ga gebruiken! Ik laat nog wel weten hoe het gesmaakt heeft,

grtjs Sylvia
25 augustus 2010 13:11


anita
hallo Amber
heb jij meschien het recept van krachel???
23 augustus 2010 16:49


Kaatje
Hallo Amber,

Misschien dat ik het over het hoofd heb gezien, maar ik heb geen recept van sfjens kunnen vinden. Heb je er 1?

Groetjes,
Kaatje
19 augustus 2010 11:52


Amber
Hallo Michelle,

Ik haal mijn filodeegvellen meestal bij de Turkse/Marokkaanse winkel.
Die verkopen filodeeg dat nét iets dikker en ook groter is dan de
naar mijn smaak te dunne en kleine filodeegvelletjes uit de
supermarkt.
Die grote vellen zijn gemakkelijker te verwerken in een pastella.

Voor de harira kan je naast soepvlees ook gewoon runderlappen kopen
(schouder/rib of sucadelappen) en die in blokjes snijden.
Ik bedoel idd. 100 gram linzen; sorry, een typfoutje.....

groetjes,
A MBER
13 augustus 2010 22:21


Michelle
Hallo Amber,

Ik heb een aantal van je recepten gemaakt, heerlijk! Alleen de kippastella was een beetje mislukt, kreeg het filo deeg niet goed. De velletjes gingen niet uit elkaar en ik kreeg het deeg niet gevouwen. Heb je daar nog tips voor? Verder was de inhoud een beetje droog bij mij toen het uit de over kwam. Terwijl als ik ergens anders kippastella eet, het juist een beetje smeuig is vanbinnen. Kan ik daar nog iets aan doen?

En zondag wil ik de herrira gaan maken. Dat rundvlees, moet dat soepvlees zijn? En er staat 100 linzen, bedoel je dan 100 gram linzen?

Bedankt alvast voor je tips en overheerlijke recepten,

groetjes Michelle

12 augustus 2010 20:11


Amber
Hallo Zohra,

V.w.b. je eerste vraag: als ik schrijf "boter" dan bedoel ik altijd roomboter want anders zou ik margarine schrijven nietwaar?

V.w.b. je tweede vraag:
Bedoel je de hele b'stella eerst voorbereiden,dan in de ijskast en later in de oven?
Ik weet het niet; heb het nooit zo geprobeerd.
Ik zet 'm na het voorbereiden meteen in de oven......

groetjes,
AMBER
12 augustus 2010 13:33


zohra
ben wat vergeten te vragen over kipbestilla, kan ik die maken en dan bewaren in de koelkast na paar uren pas in de oven doen, of moet dat gelijk gebeuren ivm kwaliteit van filodeeg...
12 augustus 2010 04:46


zohra
hallo,
bedankt voor uw snele antw, nog een vraag over boter, welke boter gebruikt u voor koekjes
grt
12 augustus 2010 04:31


Amber
Hallo Zohra,

Graag gedaan hoor....dit weblog is bedoeld om goed gebruik van te maken.
Het aantal koekjes dat je kunt halen uit een recept verschilt natuurlijk...
Ligt er aan welk koekjesrecept je bedoelt en hoe groot of hoe klein je
de verschillende koekjes maakt.
Beetje uitmikken, zou ik zeggen.

groetjes,
AMBER
11 augustus 2010 14:56


Amber
Hallo Jamila,

Ja, Frankrijk is natuurlijk ook een heerlijk land om op vakantie te gaan.
Ik ben inmiddels al weer een paar dagen terug uit Marokko en ik moet
zeggen: dat valt me niet mee, hahaha.
Ik heb het er weer erg naar mijn zin gehad.

groetjes,
AMBER
11 augustus 2010 14:53


zohra
hallo,
ik wil u erg bedanken voor deze mooi site , heb een vraag , hoeveel koekjes maak je ongeveer uit de aangegeven hoeveelheid ingeridienten
alvast bedankt
10 augustus 2010 22:25


zohra
hallo,
ik wil u erg bedanken voor deze mooi site , heb een vraag , hoeveel koekjes maak je ongeveer uit de aangegeven hoeveelheid ingeridienten
alvast bedankt
10 augustus 2010 22:24


Jamila
Amber,ja wij hebben 3 heerlijke weken gehad,dit jaar geen Marokko,maar wel Frankrijk.Het was er heerlijk.
Ben je ondertussen alweer terug??
10 augustus 2010 17:12


Amber
Hallo Gerard,

Leuk idee dat van die lasagnabladen....
Succes bij het maken van mijn oum ali-recept en ik hoor graag wat je er van vond.

groetjes,
AMBER
09 augustus 2010 13:01


gerard
leuk dat je een recept van oum ali hebt - ik doe het met lasagna-blaadjes & ook pistachenoten, rozenstroop. ik ga t proberen!
06 augustus 2010 21:04


Amber
Hoi Jamila,

Leuk weer eens iets van je te lezen.
Hebben jullie een fijne vakantie gehad?
Ik ben op dit moment nog steedsin Marokko.
Nog een paar weekjes en dan ben ik weer terug.
Tot dan,
groetjes,
AMBER
27 juli 2010 20:09


Jamila
Hey Amber,,eindelijk weer eens een berichtje van mij.
Alles gaat goed hier ook met het gezin,,ben net terug van vakantie,dus mag weer gaan koken,,ik zal eens kijken of ik bij jouw inspiratie kan opdoen.. Gr. Jamila
27 juli 2010 13:57


Amber
Nee hoor, echt niet.......
groetjes,
AMBER
23 juli 2010 20:33


Nadia
Hallo Amber,

Geef jij ook marokkaanse kookcursussen?

Mvg,

Nadia
23 juli 2010 01:44


Amber
Hahahaha, waarom zijn jullie allemaal zo nieuwsgierig naar wie of wat ik ben?
Oke,
voor deze ene keer dan: ik ben een Nederlandse vrouw ooit getrouwd geweest met een Marokkaanse man.
Ik ben gek op Marokko en de cultuur dus ook op de Marokkaanse keuken.
Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen......
15 juli 2010 21:37


nahla
Hoi Amber, ik vind jouw recepten echt te gek en erg gevarieerd. Echt top!
Ik vraag mij ook al af of je Marokkaans of Nederlands bent??? Maar dat doet er niet toe, want je doet het hartstikke goed. GR. Nahla
15 juli 2010 14:42


houda
jij heb kij lekker koekjes op jou wepsite man het is echt lekker man ik heb er al 35 geproevt en gemaakt ik hoop dat jij er meer op wepsite zet dan kan ik meer recepten lezen dankje maar ben jij een marokaans vrouw of nederland als jij nederlans bent dan vin ik jou best goed met die recepten van een marokaans xxxx dankje wel
06 juli 2010 11:50


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26