Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marynote om 20:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Karekiet om 20:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marynote om 20:27
_
Prikbordbericht aangepast

Door Karekiet om 20:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marynote om 20:26
_
Marynote Online

Door marie10 om 20:24
_
Marie10 Online

Door Charissa46 om 20:23
_
Charissa46 Online

Door Peter Werkhoven om 20:20
_
Peter Werkhoven Online





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Mariojan
Hoi Amber,
Ik vind dat je een fantastische site hebt. Ik raak er echt door geinspireerd.
Ik werk sinds kort niet meer (door gezondheidsproblemen), maar wanneer ik zulke weblogs tegenkom, krijg ik er echt een goed humeur van.Heerlijk vind ik dat.
Ik ga zeker weten een aantal recepten uitproberen. Bedankt hiervoor!
Mario
02 december 2009 10:41


AMBER
Hoi Kimberley,

Fijn dat je weer eens wat van mijn recepten komt uitproberen....
Welke bonbons ben je van plan te gaan maken?

groetjes,
AMBER
19 november 2009 13:25


kimberley
Met de natte dagen voor de (hamdoullah) deur komen jou recepten weer goed van pas Ik ga je heerlijke bonbons uitproberen leuk om iemand kado te doen .

Groetjesss
18 november 2009 22:25


Amber
Hallo Annabel,

Je schreef dat je op zoek bent naar het recept voor Marmita...vroeger kénde ik dat woord niet eens maar door eens te informeren hier en daar is gebleken dat marmita gewoon hetzelfde is als tajine.
Tajinerecepten vind je hier te kust en te keur; met vlees, kip of vis of alleen groenten.
Kijk gewoon eens bij de categoriën "hoofdgerechten met...." en je vindt er een heleboel.
Tajinegerechten worden gegeten met Marokkaans brood....
Marmita is een woord dat meestal wordt gebruikt door Marokkanen van Berberse afkomst...

groetjes en een fijne dag,
AMBER
09 november 2009 11:28


Annabel.
hoi,ik ben op zoek naar het recept,MARMITA,dat word gegeten met brood,kun jij mij eraan helpen,?? gr Annabel.
08 november 2009 18:37


Amber
Hallo Han,
Bedankt voor je reactie.
Je vroeg voor hoeveel personen de recepten geschikt waren?
Ligt er natuurlijk aan voor hoeveel personen jíj een gerecht wilt maken en hoe grote eters het zijn.
In het algemeen is de stelregel voor 4 personen, maar je zult het zelf een beetje moeten uitmikken.
Heb je nog meer vragen; stel ze gerust hoor....

groetjes,
AMBER
04 november 2009 16:40


han
leuke en lekkere recepten , maar voor hoeveel personen zijn deze recepten?
04 november 2009 10:24


Amber
Hallo LC

Het originele recept is inderdaad zoals het er staat....wil je het wat luchtiger maken dan kan je er 1 ei aan toevoegen (lees ook maar de reacties onder het recept).

Groetjes en een fijn weekend,
AMBER
30 oktober 2009 20:59


LC
Beste Amber, ik heb even een vraag over jouw recept van: Citroen duos- Klopt het dat het deeg mengsel alleen met boter en poedersuiker is? Geen eieren? wordt het deeg dan niet heel hard, heb meer het idee dat het een "uitsmeerbaar" mengsel moet worden toch?

Groeten
30 oktober 2009 18:23


Amber
Nee hoor......zo druk heb ik het nu ook weer niet......ik ben gewoon een beetje door m'n recepten heen......er staan er hier al zó veel......maar ik beloof je; binnenkort komen ze weer.

groetjes,
AMBER
08 oktober 2009 00:01


Jamila..
Heb je het zo druk dat je geen berichtjes meer plaatst????
Of ben je gewoon een beetje internetmoe :)
07 oktober 2009 16:14


Jamila
Mabrouk L íed..
20 september 2009 18:09


Esther
hoi amber

ik wens jou ook aid moubarak en geniet vandaag van al het lekkers
dat gaan wij in ieder geval wel doen

groetjes Esther
20 september 2009 12:26


Amber
Hallo Naaltje,

Natúú ;rlijk ga ik door met het plaatsen van nieuwe recepten; de éne keer wat meer dan de andere keer, maar ze blijven komen hoor......

Dank je wel voor je complimenten.

groetjes en een fijne dinsdag,
AMBER
15 september 2009 13:58


naaltje
Hallo Amber,
Ik vind het echt fantastisch, al je recepten en duidelijke uitleg.

Heel erg fijn!!!!
Ga door met al die leuke recepten.

Groetjes,
Naaltj e
15 september 2009 13:51


Amber
Hallo Corry,

Ik hoop, dat je het, behalve het eten, heel erg naar je zin hebt gehad in Marokko......
Leuk dat je nu ook zélf de Marokkaanse keuken uit wilt gaan proberen en op mijn weblog vind je daar precies de geschikte recepten voor.
Veel succes en plezier daar mee!

Groetjes en een fijn weekend,
AMBER
12 september 2009 23:07


Corry
hallo, ik ben net terug uit Marokko, Marakech. Het was een hele belevenis. Maar 1 ding is me bijgebleven, het eten, geweldig. Ik heb een tajine gekocht en ga nu zelf proberen om alle wat ik daar gegeten heb ook zelf te bereiden.
12 september 2009 17:48


Amber
Hallo Esther,

Fijn dat de gehakt/groenten-briouats goed bevallen zijn en dat je blijkbaar, net als ik, een briouats-fan bent.
Je kunt er ook zoveel kanten mee op; variaties genoeg......
Leuk dat je regelmatig langskomt om recepten te zoeken en ze ook te bereiden.
Geeft mij de zekerheid dat mijn weblog op prijs wordt gesteld.
Bedankt dus voor je leuke en aanmoedigende reactie.

groetjes en een heel fijn weekend,
AMBER
11 september 2009 10:25


Esther
Hoi Amber

heb net heerlijk gesmuld van de briouats met groente en gehakt ook heb ik daarnaast vandaag meteen maar weereens de briouats met amandelen met honing gemaakt dus dat wordt de aankomende dagen
weer smullen (niet alleen voor mijn gezin maar ook voor de buren )

vind jou weblog zo handig maak er veel gebruik van bedankt daarvoor

groetjes Esther

10 september 2009 21:10


Amber
Hallo Jeannie,
Bedankt ook jij voor je complimenteuze woorden......je bent van harte welkom om zoveel recepten mee te nemen als je maar wilt en doe ook je voordeel met de tips die ik met enige regelmaat geef over produkten, tradities en andere leuke weetjes.

groetjes,
AMBER
07 september 2009 11:27


Jeannie
Hallo Amber
Mijn complimenten voor je mooie site , wat een lekkere dingen staan hier daar koken een grote hobby van mij is zal ik je site zeker met regelmaat bezoeken .
Groetjes Jeannie
06 september 2009 13:45


Amber
Hallo Hanan,

Bedankt voor je complimenten en reken maar dat ik door zal gaan met mijn receptenweblog.
Helaas heb ik de laatste tijd niet zoveel tijd gehad om nieuwe recepten toe te voegen, maar dat gaat er zéker weer van komen.

groetjes en een fijn weekend,
Ramadan mabrouk,

AMBER
06 september 2009 00:02


Hanan
Hallo Amber,

Complimenten voor de site en alle lekkere dingen die je erop hebt gezet. Ik ben een grote fan van je. Ik heb veel Marokkaanse kookboeken, maar die van jou ziet er goed en duidelijk uit. Ik hoop dat ik lang van je recepten kan genieten. Ga vooral zo door!!!

Ramadan mabrouk

groet hanan
05 september 2009 19:19


Amber
Hallo Melika,

Ik ben blij dat je de recepten die je hier zult vinden lekker vindt en dat ook je Turkse man er heerlijk van mee zal smullen als je hem het e.e.a. voor zet.
Nee, het zijn niet allemaal recepten uit mijn eigen keuken en/of zelf bedacht, maar overal vandaan en veel van de recepten zijn echte klassiekers in de Marokkaanse/Arabische keuken.
Doe er je voordeel mee en kom nog eens langs als je wilt; ik zal binnenkort weer recepten gaan toevoegen.
Ook jij een gezegende Ramadan (in het Turks Ramazan?) gewenst.
groetjes,
AMBER
30 augustus 2009 12:53


Melika
Beste amber,

Ik ben echt verbaasd over de hoeveelheid lekkere recepten die je op deze site geplaatst hebt.Is het allemaal uit je eigen keuken?Ik ga zeker een aantal recepten uitproberen van de week!Ik ben echt dol op marokkaans eten, zelfs mijn turkse man lust er wel wat van ;)
bedankt voor de moeite die je hebt gedaan voor deze site zodat wij ervan kunnen profiteren.
Een gezegende ramadan gewenst,
liefs melika
29 augustus 2009 21:08


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26