Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Pluk om 20:30
_
Pluk Online

Door moontje om 20:30
_
Moontje Online

Door Pluk om 20:30
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Marynote om 20:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Karekiet om 20:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marynote om 20:27
_
Prikbordbericht aangepast

Door Karekiet om 20:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marynote om 20:26
_
Marynote Online





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Amber
Hallo Rachida,

Leuk om te lezen dat mijn weblog al zo bekend is dat het zelfs wordt aangeraden aan anderen...hahaha.
Ben in elk geval blij dat je iets aan de recepten hebt; dat is ook de bedoeling.
Je bent en blijft altijd welkom op dit weblog en ik wens je heel veel plezier met de recepten.

groetjes,
AMBER
09 juni 2013 16:35


rachida
Dag amber, op de terug weg van vakantie heb ik een leuke vrouw ontmoet die me u blog had geadviseerd. En wat ben ik daar blij om nog steeds, je gerechten zijn te lekker je uitleg is perfect' altijd als ik op u blog kijken en ik zie nieuwe gerechten word ik altijd blij. ik neem om de dag wel een kijkje hihi. Bedankt dat je' je gerechten met ons wilt delen.

Gr rachida
09 juni 2013 16:24


Amber
Ging dat niet over bakpoeder?
In het recept dat ik gaf hoeft idd. geen bakpoeder.
Jij hebt het wel gemaakt met bakpoeder?
Hoe was het?
30 mei 2013 23:39


Soso
Hay Amber,

Ik wil je vragen of je mijn vraag misschien hebt gelezen, heb het geplaatst bij recept voor de dadel honing tulband cake.
Bedankt voor als nog.!
30 mei 2013 23:15


Amber
Hallo Ria,

Dank je wel voor je complimenten.....het klaarmaken van de gerechten hoeft geen probleem te zijn hoor; ik heb alles duidelijk omschreven en de meeste gerechten zijn heel makkelijk te maken, dus maar eens proberen, zou ik zeggen....
Veel plezier op dit weblog,
groetjes,
AMBER
17 mei 2013 15:18


Ria
Wat een prachtig warm kleurrijk en kwijl opwekkend weblog !!!!
Nu moet ik mezelf er toch maar eens toe zetten om hier iets van klaar te maken....
Ik mag graag alles eten maar dat klaarmaken......
Warme lekkere groetjes!!
17 mei 2013 15:04


Amber
Hallo Geertje,

Ik zag ook je vraag op mijn forum en heb die beantwoord....

Je kunt gerechten die je bereidt in een tajine net zo gemakkelijk klaarmaken in een gewone kook- of braadpan.
Je hoeft niet op speciale dingen te letten; gewoon het recept volgen.
Die tajine van Xenos is best wel goed; volg wel de instructies die je hier vindt bij de categorie "informatie" (in de linkerkolom) om te weten wat je moet doen wanneer je een tajine voor de eerste keer gebruikt.

Succes er mee,
groetjes,
AMBER
11 mei 2013 19:55


Geertje
Ik lees net in de reacties dat je de tajinne gerechten ook kan klaarmaken in een stoofpan. Moet je dan op nog wat dingen letten? Ik wil best een tajinne kopen alleen dan wil ik wel een goede maar die zijn zo prijzig..... Ik ben bang dat als ik die van bv. de xenos koop ofdat die dan wel goed is.....
Heb je voor mij tips om de gerechten in een gewone pan klaar te maken? Of kan ik het recept gewoon volgen?
11 mei 2013 18:09


Amber
Hallo Glendy,

Fijn dat je houvast hebt aan mijn recepten om lekkere Marokkaanse maaltijden klaar te kunnen maken.
Ik heb in het begin van mijn huwelijk met mijn (nu ex-)man ook leren koken van mijn schoonfamilie.
Dat is meestal de beste leerschool, hè?
Leuk dat je enige tijd in Marokko hebt gewoond;ik heb dat zelf nooit gedaan; alleen wel elk jaar een aantal weken op vakantie.
Mijn zoons zijn dus geboren en opgegroeid in Nederland,maar wel met de keukens uit beide landen.
Tja, wat je voor kleintjes zou kunnen klaarmaken; ik weet het niet; mijn kinderen aten altijd gewoon mee met hetgeen er op tafel kwam; natuurlijk in hoeveelheden die ze konden behappen en wat fijner gemaakt dan voor volwassenen.
Ik wens je veel kookplezier met de recepten en hoop dat je hier nog vaak langskomt.

groetjes,
AMBER
27 april 2013 13:27


glendy
prachtige site. Ik ben nu al een jaar bezig met iedere dag recepten van u klaar te maken.
Als Belgische heb ik in Marokko leren koken aan mijn schoonfamilie maar jouw website is een hele hulp voor mij.
Heb je soms ook recepten voor kleine kindjes? Namelijk 3 jaar en 10 maanden.
Ons oudste kindje is opgegroeid in Marokko en eet het liefst recepten van ginder. En ik ben geen echte keukenprinses dus ga ik veel voort op jouw recepten. En mijn man heeft nog geen enkele keer geklaagd en zijn moeder is grandioos in de keuken zoals zoveel marokkaanse huismoeders.
Ze leven voor hun familie en staan van s'morgens tot s'avonds in de keuken.
Dat was wel even aanpassen voor mij.
Vele grtz uit België,

Glendy
27 april 2013 13:11


Amber
Hallo Tessa,

Sorry, maar ik heb helemaal geen verstand van het koken in een Römertopf; afgaand of hetgeen ik er van weet lijkt het me wel mogelijk om tajinegerechten daarin klaar te maken, maar zeker weten doe ik het niet.
Overigens kan je tajinegerechten ook gewoon bereiden in een normale kook- of braadpan, dus aan jou de keuze.
Veel plezier met de recepten.

groetjes,
AMBER
23 april 2013 10:18


Tessa
Hallo Amber, wat een heerlijke recepten allemaal! Ik heb thuis (nog) geen tajine maar ik vroeg me af of ik i.p.v. daarvan ook een römertopf kan gebruiken? Weet jij of ik dan dezelfde tijden aan kan houden? Groetjes Tessa
23 april 2013 09:16


Amber
Hallo Hera,

Lief van je dat je nog even kwam feliciteren.
Dank je wel voor al je lieve wensen.
Ja hoor, met het plaatsen van recepten ben ik
nog lang niet gestopt, de éne keer wat meer dan de andere keer.
Leuk dat je de recepten uitprobeert.

groetjes,
AMB ER
14 april 2013 13:55


Hera
Dag Amber, een beetje laat, maar ik wil je toch nog even van harte feliciteren met je verjaardag. Ik wens je alle goeds voor je nieuwe levensjaar. Ik hoop dat je nog maar lang door blijft gaan het plaatsen van je recepten. Vorige week nog weer iets gemaakt;-)
13 april 2013 23:10


Amber
Oh Aprilleke toch, ik wist niet dat je echt al weg was; wat jammer......kan je er niet even over nadenken om terug te komen? Ik miste je al maar wist niet dat je uitgeschreven was.

In elk geval hartelijk bedankt voor je felicitaties;
ja, ik ben vandaag jarig maar ik vier het aljaren niet; mijn zoons, schoondochter en kleinzoon zijn er vanmiddag wel "voor een bakkie" dus dat is wel weer even gezellig.....

Jij ook een fijn weekend gewenst,
groetjes,
AMBER
13 april 2013 13:30


Aprilleke
Lees ergens dat je jarig bent vandaag
Van harte gefeliciteerd
Ik heb me uitgeschreven maar ik blijf jou wel lezen
Zulke heerlijke recepten wil ik niet missen
Fijn weekend
13 april 2013 13:12


Amber
Hallo Jan,

ja hoor, ik denk echt wel aan mijn eigen lidmaatschap,maar weet je, ik kan zó slecht tegen onrechtvaardigheid; dan ben ik niet meer te houden.
Ik zal proberen me in te houden, maar dat zal moeilijk blijven.

In elk geval hoop ik je weer snel, waar dan ook, tegen te komen op het internet.

groetjes,
AMBER
05 april 2013 11:20


Jan Rutgers
Amber bedankt voor je support, het deed me goed, maar nu moet je weer om jezelf gaan denken en zorgen dat je jouw plekje niet in de waagschaal stelt.
Nu er na mij nog 2 mogelijke doelwitten zijn vertrokken, gaat men op zoek naar een volgende.
Hou je haaks.

groet

Jan Rutgers
05 april 2013 09:30


Jessy
Dank je wel Amber..

Ik doe mijn best, voor mij werkt dat opbouwen wel, ik vind koriander lekker en gebruik het zelfs gewoon tussen de sla.. Je moet er gewoon aan wennen denk ik.. Beetje bij beetje kom ik er wel.. Bedankt in ieder geval!

Beslema :)
02 april 2013 15:08


Amber
Hallo Jessy,

Net als jij was ik van huis uit ook niet gewend aan al die kruiden en specerijen die in de Marokkaanse keuken worden gebruikt.
Mijn moeder gebruikte alleen witte peper, nootmuskaat en kaneel en verder kwam er niet veel bij kijken.
Specerijen zoals die je opnoemde maken toch echt wel deel uit van die specifiek Marokkaanse keuken/smaak; ook kruiden als koriander zijn onmisbaar in de Marokkaanse keuken.
Er zijn ook mensen die de smaak van koriander echt niet lekker vinden (ikzelf vind het heerlijk en gebruik er altijd veel van in mijn gerechten).
Het alternatief is dan idd. om geen of minder koriander te gebruiken en het te vervangen of vermengen met platte peterselie.
Ik denk dat je zelf even moet afwegen wat je belangrijker vindt in de gerechten; de echte, originele smaken van Marokko of aangepast naar de wat Nederlandser smaak.
Succes daar mee,
groetjes,
AMBER
02 april 2013 14:45


Jessy
Hey Amber,

Hele leuke weblog heb je, wat super veel recepten!

Ik heb een kort vraagje.
Ik ben een beginner m.b.t. de Arabische keuken (vooral Maroc), en wij zijn thuis de smaken niet gewend zoals koriander, komijn, gember ect. (Vinden het wel super lekker, maar nog te overheersend voor ons, tja; nederlandse keuken vaak kruidloos he, ha-ha) tot nu toe maak ik dus vaker msmen en briouat, is safe..

Wat zou je aanraden?? Van zulke kruiden iets minder nemen en opbouwen of zo? Heb je dan wel nog die echte smaak, vraag ik me af. Ik gebruik nu vaak ipv. 50/50 peterselie/koriander bijvoorbeeld 75 peterselie/25 koriander..

Lieve groetjes,
Jessy

02 april 2013 14:23


Amber
Lieve José,

Dank je wel voor je complimenten t.a.v. van mijn weblog.
Ach, het wijst zich op den duur allemaal vanzelf; het is écht niet moeilijk te doen.
Je moet er gewoon je tijd voor nemen en al doende kom je er vanzelf achter wat je hier allemaal mee kunt doen.
Ik wens je er in elk geval alle plezier mee en je weet het; heb je vragen, stel ze gewoon en als ik kan geef ik graag een antwoord.

groetjes,
AMBER
01 april 2013 15:51


josé
Lieve Amber,
compliment voor je weblog ziet er heel professioneel uit!
Daar kan ik nog veel van leren, maar ik doe mijn best!
Bedn blij dat ik je hulp kan vragen indien nodig, denk dat dat nog wel eens van pas zal komen als ik dit hier zo allemaal bekijk!

Liefs José culinair.
31 maart 2013 22:17


Amber
Hallo Lovely Modesty,

Leuk om te lezen dat je een regelmatige bezoekster van mijn weblog bent en bedankt voor je complimenten.
Je bent en blijft van hart welkom en ik zal ook zeker eens een kijkje nemen op jouw Blog.

groetjes,
AMBER
29 maart 2013 14:20


Lovely Modesty
Ik kom al jaren op je blog voor leuke recepten en mijn complimenten, Amber! Je hebt superheerlijke recepten. Doe zo voort! Liefs van een mede blogger (lovelymodesty.wordpress.com)
29 maart 2013 14:11


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26