Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marynote om 20:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Karekiet om 20:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marynote om 20:27
_
Prikbordbericht aangepast

Door Karekiet om 20:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marynote om 20:26
_
Marynote Online

Door marie10 om 20:24
_
Marie10 Online

Door Charissa46 om 20:23
_
Charissa46 Online

Door Peter Werkhoven om 20:20
_
Peter Werkhoven Online





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Amber
Hallo Marique,

Als iets niet lukt of wanneer je advies wilt over gerechten die je wilt maken dan kan je dat altijd in een reactie onder elk recept vragen.
Als ik het niet weet dan is er altijd een andere bezoeker die je tips kan geven.
Is je buurvrouw misschien Marokkaans?
Dan wil ik je nog even zeggen dat hier niet alleen maar Marokkaanse recepten staan; wél vnl. Marokkaanse en Arabische recepten maar ook recepten die ik zelf erg lekker vind.
Ik wens je veel plezier en succes op dit weblog.

groetjes,
AMBER
05 maart 2013 13:29


Marique
Wat een ontzettende mooie weblog is dit. En ik ga zeker een paar recepten uitproberen. Als het niet lukt kan ik mijn buurvrouw om hulp vragen.
Veel kook plezier
05 maart 2013 08:23


Amber
Hallo Tinne,

Graag gedaan en veel plezier met de recepten.

groetjes,
AMBER
27 februari 2013 11:59


Tinne
Hallo Amber,

Uw weblog recent ontdekt. Kan je alleen maar feliciteren voor de overheerlijke recepten die je ons meegeeft. En de beschrijvingen die er voor zorgen dat de recepten makkelijk te volgen en uit te voeren zijn. Bedankt alvast! Groetjes
27 februari 2013 08:07


Amber
Hallo Mandy,

Leuk dat ik jou en je vriend tot m'n fans mag rekenen; hoe meer zielen hoe meer vreugd, toch?
Ik ben echt niet van plan om dit weblog op te heffen, dus ik ga nog wel even door.
Ik wens je veel plezier en succes met de recepten.

groetjes,
AMBER
24 februari 2013 14:11


Mandy
Hoi Amber,
Wauw, even mijn complimenten voor deze geweldige site. Er staan echt alleen maar lekkere recepten op en ik ben ze volop aan het maken. Mede door je duidelijke omschrijving lukken ze ook allemaal heel erg goed.
Heerlijk... Mijn vriend en ik zijn helemaal fan! Het zou zonde zijn als deze site ooit verdwijnt. Dank je wel!
24 februari 2013 08:50


Amber
hallo Samira,

Bedankt voor je vertaling van kweeperen; ik hoop dat Pieter er iets aan heeft....
Bedankt ook voor je complimenten; leuk dat je regelmatig langskomt, je bent van harte welkom.

groetjes,
AMBER
22 februari 2013 20:17


Samira
Hallo Amber,

Op 08 februari vroeg Pieter wat de Marokkaanse benaming is voor kweeperen. Kweeperen heten in het Marokkaans sfergel waarbij je de de letter g uitspreekt als de tweede g in het woordje garage. Lekker ingewikkeld hahaha.
Ik vind je site trouwens prachtig.Ik kijk er regelmatig op om inspiratie op te doen.
Complimenten.

Groetjes Samira
22 februari 2013 16:43


Amber
Hallo Wim,
Leuk om jou nu ook eens tegen te komen op mijn weblog; ik zie je natuurlijk vaak bij de Prikkers en bewonder het lekkere eten dat je daar laat zien.
Ik ben ook een grote fan van nasi en/of bami en ik maak het dan ook vaak; ik heb nog 1 zoon thuis die daar ook erg van houdt en als ik veel over heb dan vries ik het gewoon in; even in de magnetron en dan is het ook nog lekker hoor.
Ik wens je veelplezier met de recepten op mijn weblog; er staan er genoeg bij die makkelijk en lekker zijn.
Groetjes,
AMBER
16 februari 2013 15:30


Wim83
[b]Hallo Amber, geweldig al jou recepten! Ik heb al eens 'n soep van jou recept gemaakt ik dacht de erwtensoep! Lekker hoor! Ondanks mijn hoge leeftijd kook ik dagelijks mijn warme hap met veel plezier! Wijlen mijn echtgenote was van Indonesische afkomst, dus Nasi en Bami staan ook wel op 't menu, maar dat haal ik dan bij de toko want voor 1 persoon is het niet rendabel om te koken!

Groetjes, Wim.
16 februari 2013 15:26


Amber
HalloKimberley,

Dank voor je reactie en ik ben blij dat mijn "truckjes" je goed hebben geholpen bij het maken van je gerechten.

groetjes,
AMBER
14 februari 2013 14:02


Kimberley
Hoi amber je hebt helemaal gelijk een leuk
berichtje of reactie is zeker op zijn plaats zeker
Omdat jij je tijd en ervaring met ons wilt delen
Ga zo door want tot nu wat ik van jouw gemaakt hebt
Viel goed in de smaak ( ben zelf nl moslim. Getrouwd met een marokkaan )
Dus heb de trucjes hard nodig . :-)

Gr. Kimberley
13 februari 2013 21:25


Amber
Hallo Suzanne,

Fijn dat je succes had met je etentje en dat de recepten op dit weblog je daarbij een beetje hebben geholpen.
Bedankt voor het favoriet zetten van mijn weblog.

groetjes en tot ziens,
AMBER
11 februari 2013 16:17


Suzanne
Hoi!
Dankjewel voor de heerlijke (en goed beschreven) recepten. Mijn etentje is goed gelukt :-). Dat smaakt naar meer, dus ik bookmark je site meteen.
Hartelijke groet,
Suzanne
11 februari 2013 10:42


Amber
Hallo Pieter,

Nou,mijn kennis van het Arabisch is nu ook weer niet zó goed dat ik de Arabische naam weet voor kweeperen.
Ik ben al blij dat ik weet wat het zijn,hoe lang ze moeten koken en waar ik ze kan kopen.
Sorry dus, maar ik moet je het antwoord schuldig blijven.
Misschien weet iemand anders hier de juiste vertaling in Het Arabisch?
Leuk dat je dit weblog regelmatig bezoekt en dat je er recepten naar jouw smaak hebt gevonden.

groetjes,
AMBER
08 februari 2013 15:44


Pieter
Als regelmatig bezoeker van deze site met heerlijke recepten, o.a. het gerecht met kweeperen.
Wat is het Marokkaanse woord voor kweepeer in nederlandse letters?
08 februari 2013 15:23


Amber
Hallo Parel,

Allereerst bedankt voor je complimenten v.w.b.dit weblog.
Ik plaats nieuwe recepten altijd eerst hier en sommige van die recepten plaatst ik dan ook weer op mijn Smulwebpagina.
Het antwoord op je vraag had ik al gegeven, maar inderdaad, die saffraanpannenkoekrolletjes met gerookte zalm worden koud opgediend.
Ik gebruikte daarvoor kleine tajientjes omdat dat zo leuk staat, maar het is niet echt een tajinegerecht natuurlijk.
Veel plezier met de recepten op dit weblog,

groetjes,
AMBER
09 januari 2013 15:52


parel62
Hoi Amber
Hdzojuist al gereageerd op Smul en wil wel graag een antwoord op mijn vraag. Via de linkonder aan de pagina kwam ik hierop terecht. wow wat een mooie site zeg mijn complimenten en sla deze op ga heel snel eens wat van je uitproberen. We zijn in Marokko op vakantie geweest en heb er veschillende tajine recepten geproefd vond ze allemaal erg lekker .
Groetjes
09 januari 2013 15:46


Amber
Wanneer ik gerechten in een tajine/kookpan op het gas kan stoven dan doe ik dat liever.
De oven gebruik ik daar niet zoveel voor; probeer het eens, zou ik zeggen.......

groetjes,
AM BER
22 december 2012 19:11


Karin
Hoi,
Bij de meeste gerechten staat dat je ze gaar stooft op het gas maar
als ik de gerechten wil stoven in de oven op hoeveel graden moet je die dan zetten en is de stooftijd dan hetzelfde?
22 december 2012 14:21


Amber
Hallo Moussa,

Tja, eigenlijk is dit reclame, maar ik heb de link wel bij mijn links geplaatst.
De site ziet er goed uit en alles lijkt me erg lekker.

groetjes,
AMBER
17 december 2012 15:12


Moussa
Mocht u zin hebben in ambachtelijk handgemaakte koekjes, dan raad ik u deze cateraar aan: http://www.mk-exclusive.com
12 december 2012 03:16


Dankje
Jaaa idd volgens mij was dat het. Bedankt !!!
07 december 2012 22:12


Fadoua
Ik denk dat je bavarois bedoelt.
07 december 2012 13:40


Het leek eigenlijk op yoghurtpudding met klein gesneden vruchten erin.. In een ronde vorm met gaatje erin, smaakte een beetje naar ijs( beetje raar uitgelegd maar jah :)
06 december 2012 14:19


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26